Grecia ridică toate restricțiile asociate COVID-19 pe durata sezonului turistic estival

Grecia a anunţat miercuri, 13 aprilie 2022, că restricţiile pandemice, precum purtarea măştilor în spaţii interioare şi certificatele COVID-19, vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală, autorităţile urmând să ia în considerare reintroducerea lor în septembrie, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Numărul cazurilor de contagiere cu coronavirus din Grecia a scăzut în ultimele săptămâni, autorităţile înregistrând marţi 15.000 de infectări şi 64 de decese. La o populaţie de 11 milioane, aproximativ 72% dintre locuitori sunt complet vaccinaţi.

Ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris, a declarat că decizia de a relaxa restricţiile a fost “bazată pe date epidemiologice şi sugestii din partea experţilor”.

De la 1 mai până la 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţii interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. Autorităţile iau de asemenea în considerare ridicarea cerinţei de prezentare a certificatul digital al UE privind COVID pentru a intra în această ţară.

În plus, purtarea măştilor în spaţii interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanţa de Paşte fără a mai fi nevoie să prezinte regulat teste negative.

Thanos Plevris a precizat că toate măsurile vor fi reevaluate în septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.