Grecii sfidează Covid: Pe terasele elene se petrece ‘umăr la umăr’

Exemplu de dublă măsură aplicată de greci față de cetățenii UE: În vreme ce la intrarea în țară elenii au impus condiții stricte pentru turiști, în interiorul țării este o relaxare și nepăsare generală.

Nici vorbă de distanțare socială, nici vorba de măști de protecție. Pe terasele din stațiunile grecești se petrece „umăr la umăr”, fără o distanță de siguranță între mese și chiar nici personalul care servește la mese nu poartă măști de protecție sau mănuși.

În imaginile surprinse seara trecută de corespondentul brasovstiri.ro, în Salonic, se vede clar că niciun client al uneia dintre cele mai importante terase din metropola greacă nu purta mască.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Cu toate acestea, la intrarea în Grecia, turiștilor le sunt impuse reguli stricte, printre care să facă dovada testării negative și chiar o declarație privind eventuale contacte cu bolnavi sau suspecți și alte țări prin care au călătorit.

În ciuda acestor măsuri luate de autoritățile elene, virusul intră nestingherit în Grecia și se răspândește cu ușurință pe terasele și centrele comerciale care sfidează distanțarea socială și măsurile de siguramță medicală.

Numai ieri, doi cetățeni români au fost depistați pozitiv la testul Covid în Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.