Grupul Sika preia compania Arcon Membrane

Consiliul Concurenţei a anunţat, joi, că a autorizat tranzacţia prin care producătorul de materiale de construcţii Sika Romania preia compania Arcon Membrane.

În decembrie 2018, Sika a anunţat că preia Arcon Membrane. 

”În urma a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată un comunicat emis joi de autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Sika Romania este membră a Grupului Sika, care desfăşoară activităţi în domeniul producerii de materiale de construcţii – producţie de beton, sisteme de hidroizolaţii, sisteme de acoperire, sisteme de pardoseli, sisteme de lipire şi etanşare, retehnologizări etc.

Citeste și:  Brașovul este al doilea din România ca număr de firme care și-au suspendat activitatea în ianuarie 2023

Grupul Sika este prezent în România începând cu anul 2002 şi deţine două unităţi de producţie, în Braşov şi în Cluj, precum şi o reţea naţională de logistică constând în depozite şi forţă de vânzări.

Arcon Membrane activează în domeniul materialelor de hidroizolare din România, având un portofoliu care acoperă, în principal, segmentul membranelor bituminoase de hidroizolare în rulouri. Activitatea Arcon Membrane include şi comercializarea masticurilor bituminoase, primerelor bituminoase, a mortarelor şi adezivilor, respectiv a polistirenului expandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.