Gunoaie aruncate la întâmplare de către unii brașoveni, în lipsa unui contract de salubritate

Absența contractelor de ridicare a gunoiului menajer reprezintă unul dintre motivele pentru care unele zone urbane ajung să fie sufocate de gunoaie sau chiar să fie transformate în depozite ad-hoc de deșeuri. De cele mai multe ori, unii dintre brașovenii, care nu dețin nicio înțelegere cu niciun operator de salubritate, depozitează/aruncă reziduurile la întâmplare.

Platforme de deșeuri sufocate de gunoaie? Zone transformate în depozite ad-hoc de reziduuri? Printre cauzele menținerii și chiar extinderii la nivelul comunității a acestor fenomene se numără absența contractelor de salubritate și lipsa respectului pentru oraș, vecini și natură etalat din plin de unii cetățeni, care își aruncă la întâmplare resturile provenite din gospodărie sau din construcții, punând astfel în pericol sănătatea publică și chiar distrug mediul înconjurător”, transmite Poliția Locală Brașov

Citeste și:  Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

Argumentele sunt mai mult decât suficiente pentru a justifica acțiunile pe care le-au demarat polițiștii locali de la Biroului Activitate Comercială și Protecția Mediului pentru verificarea respectării Regulamentului de salubrizare și deszăpezire al municipiului Brașov (HCL 149/2017).
Așadar, de la începutul anului, doar pe acest plan de măsuri au fost revizuite/verificate o serie de contracte de salubritate în cartierele Șchei, Centru, Astra, Noua și Răcădău. Precizăm că potrivit regulamentului amintit, atât persoanele fizice, cât și cele juridice au obligația să încheie contracte pentru prestarea unei activități a serviciului de salubrizare numai cu operatorul căruia autoritatea administrației publice locale i-a atribuit, în gestiune directă sau în gestiune delegată, activitatea respectivă.
Până acum, au fost inspectate 665 de clădiri, constatându-se astfel că 125 dintre acestea sunt nelocuite.

Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare

De asemenea, urmare a verificărilor în teren au fost identificate 154 de imobile care nu dețineau contract de salubritate, încheiat cu un operator acreditat. O consecință a somațiilor emise de polițiștii locali de la Biroul de Protecția Mediului a fost aceea că toate cele 154 de persoane fizice sau juridice prinse pe picior greșit din acest punct de vedere, au încheiat noi contracte de salubritate.

Poliția Locală Brașov le readuce aminte cetățenilor orașului că există obligația legală de a deține un contract de salubritate cu un operator acreditat. Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează conform HCL nr.149/2017 cu amendă cuprinsă între 800-1600 lei pentru persoanele fizice și 1600-2500 lei pentru persoanele juridice.
Acțiunile de verificare vor continua și vor fi extinse în toate zonele din municipiu.

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

Foto. Imagine cu caracter ilustrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.