Guvernul a probat Ordonanţa privind prelungirea scutirii de la plata impozitului în sectorul HORECA

Noi măsuri pentru sprijinirea sectorului HORECA au fost aprobate de guvern ieri, 31 ianuarie 2022. Cabinetul Ciucă a prelungit cu 180 de zile perioada pentru care operatorii economici din domeniu sunt scutiţi de plata impozitului specific.

OUG care stabileşte mecanismul de calculare a impozitului în sensul scăderii perioadei de scutire din totalul de 365 de zile ale anului fiscal mai prevede şi reglementări privind flexibilizarea condiţiilor de accesare a eşalonării la plată.

„Astfel, pentru sectorul HORECA, care se confruntă cu lipsă de lichiditate, s-a stabilit prelungirea măsurii privind scutirea de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici pentru o perioadă de 180 de zile, calculată de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe. Concomitent, s-a prevăzut şi mecanismul de recalculare a impozitului specific datorat, în sensul scăderii acestei perioade de 180 de zile din totalul de 365 zile ale anului fiscal”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Totodată, alt element de noutate îl reprezintă încetarea obligaţiilor declarative pentru entităţile care au înscrisă în registrul comerţului menţiunea privind inactivitatea temporară sau pentru cele care au suspendată activitatea, pe perioada inactivităţii sau a suspendării activităţii.

Citeste și:  MDLPA: Noi investiții în infrastructura medicală, culturală, juridică și sportivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.