Guvernul ar putea adopta, miercuri, OUG pentru reducerea numărului de ministere

Guvernul Orban se întrunește, miercuri, în prima ședință oficială, potrivit unui anunț al PNL. Executivul ar putea adopta OUG pentru reducerea numărului de ministere de la 26 la 16 și o ordonanță de urgență pentru asigurarea veniturilor pentru mineri, după închiderea minelor.

Ședința Executivului va începe la ora 12:00, potrivit anunțului făcut de PNL.

Premierul Ludovic Orban anunțase, marți, că ordonanța pentru reducerea numărului de ministere este „în lucru”.

Cât despre ordonanța de urgență privind veniturile minerilor, ar putea fi adoptată în contextul în care peste 70 de mineri ai Salinei Ocna Dej sunt blocați în subteran. Președintele Consiliului de Administrație a Salrom așteaptă intervenția noului ministru al Economiei pentru rezolvarea voucherelor de vacanță.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

Angajații Salinei Ocna Dej din schimbul trei, care au intrat la lucru luni seară, s-au alăturat protestului colegilor lor început luni dimineața și s-au blocat în subteran, astfel că marți numărul protestatarilor depășește 70.

Protestul angajaţilor de la Salina Ocna Dej, judeţul Cluj, a început în urmă cu opt zile. Oamenii sunt supărați că nu primesc voucherele de vacanţă, în valoare de 1.450 lei sau 2.080 lei, așteptate din august.

Salina Ocna Dej este o veche unitate minieră din Ocna Dejului, judeţul Cluj, specializată pe extracţia sării geme în stare solidă.

Minerii de la Paroşeni şi Uricani au fost vizitaţi, sâmbătă, de familii și prieteni, după șase zile în care au fost blocați în subteran. Aceștia și-au anunțat rudele că vor intra în greva foamei, dacă nu vor primi venituri în completare după închiderea minelor.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

Liberalii ar fi vrut ca prima ședință de Guvern să aibă loc, marți, însă miniștri au trebuit să își preia portofoliile pe parcursul acestei zile.

Luni seara, după depunerea jurământului la Cotroceni a membrilor Executivului, a avut loc o ședință informală a Guvernului, la care a participat pentru scurt timp și președintele Klaus Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că șeful statului este invitat și la prima reuniune oficială a Cabinetului său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.