Guvernul aruncă învățământul în aer: Din toamnă, claselor vor avea 10-15 elevi, cursuri de câte 30 de minute și ore online

Învățământul din România suferă schimbări fără precedent, din toamnă! Guvernul vrea ca în clase să fie maximum 10-15 elevi, iar aceștia să sta cel mult 4 ore pe zi la școală. În plus, fiecare oră de curs va dura cel mult 30 de minute, în condițiile în care jumătate din elevi învață de acasă online.

DOCUMENTUL poate fi consultat AICI

În timpul orelor de curs, elevii trebuie să păstreze între ei o suprafață de 4 metri pătrați.

Numărul maxim de elevi pe clasă trebuie să nu depășească jumătate din efectiv, iar ceilalți elevi din clasă vor face activități online: “participare alternativă a elevilor, prin rotație, la orele de clasă online a unei părți din elevi, ceilalți fiind prezenți fizic la școală (de preferat în prima etapă, întrucât asigură un timp de expunere mai redus pentru fiecare elev)”.

Citeste și:  Traseul liniei 140, deviat duminică

Institutul Național de Sănătate Publică susține că “experimentele la orele de chimie/fizică/biologie care necesită mișcare și/sau interacțiune strânsă între elevi nu trebuie organizate”. Pe lângă asta, “elevii nu se vor muta din clasa de bază în laboratoare“.

Conform documentului, culoarele făcute în această perioadă pentru revenirea la pregătire a elevilor pentru examenele naționale vor rămâne așa cum sunt și la redeschiderea școlilor, în toamnă. Purtarea măștilor în interiorul școlii pentru pentru elevi, la cursuri, nu mai este obligatorie decât în pauze, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică. Măștile vor fi obligatorii pentru profesori.

Decalarea orelor de intrare:

– intrările și ieșirile din unitate vor fi eșalonate la intervale regulate de timp pentru a se evita aglomerările

Citeste și:  Traseul liniei 140, deviat duminică

– ora de începere a cursurilor să fie diferită pe clase de studiu, pentru a evita aglomerația școlarilor la triajul epidemiologic și la intrarea în școală (de ex. decalaj de 15-20 de minute);

– în consecință, și intrarea în pauză se va face la ore diferite pentru a evita aglomerarea la grupurile sanitare.

– programul școlar adus la cunoștința elevilor să conțină orele de începere și durata orelor la clasă și a pauzelor, precum și a pauzei/pauzelor de masă;

Asta se va întâmpla de la redeschiderea școlilor, prevăzută pentru luna septembrie. Recomandările sunt făcute de Institutul Național de Sănătate Publică, iar documentul a fost publicat de Ministerul Sănătății și trimis în școli de către DSP pe 29 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.