Guvernul discută azi prelungirea stării de urgență

Guvernul va adopta azi hotărârea care prevede prelungirea stării de alertă. Cabinetul Orban vrea prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă. PSD a anunțat, însă, că va susține o astfel de reglementare doar pentru 15 zile.

Proiectul de prelungire a stării de alertă nu se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de marți, dar surse liberale susțin că acesta va fi discutat de Executiv.

„Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize, care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile, de la regula purtatului măștii”, a spus premierul Ludovic Orban, duminică, la B1Tv.

PSD a anunțat, luni, că va vota pentru prelungirea stării de alertă, dar cu unele modificări, printre care excluderea achizițiilor directe și redeschiderea bisericilor și teatrelor. Starea de alertă ar urma să fie de doar 15 zile, a anunțat președintele Marcel Ciolacu.

„Așteptăm să vedem cum e propunerea guvernului. Am luat o decizie. Tot ce ține de sănătatea românilor va fi votat de PSD. Exclus să votăm achiziții directe și multe alte aberații”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, el a mai spus că social-democrații vor o stare intermediară, de maxim 15 zile.

„Nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile”, a mai spus liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.