Guvernul pregătește minivacanța pentru bugetari

​Guvernul intenționează să stabilească ca ziua de 29 noiembrie să fie zi liberă pentru personalul instituțiilor și autorităților publice. Astfel sa fie o punte între weekend și sărbătorile legale din 30 noiembrie și 1 decembrie, potrivit unui proiect de Hotărâre. Anumite categorii de personal din cadrul instanțelor sau din locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă nu vor putea să-și ia liber și pe 29 noiembrie.

Iată cum ar arăta această perioadă:

  • 27 noiembrie, Sâmbătă
  • 28 noiembrie, Duminică
  • 29 noiembrie
  • 30 noiembrie: Sfântul Andrei. Zi liberă legală
  • 1 Decembrie: Ziua Națională a României. Zi liberă legală

Mai exact, conform proiectului de Hotărâre de Guvern, cei care vor beneficia de ziua liberă pe 29 noiembrie sunt:

  • Art. 1. — (1) Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă.
    (2) Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.
    (3) Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.
  • Art. 2. — Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
  • Art. 3. — Prevederile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese.
Citeste și:  Cuvântul Patriarhului Daniel: Învierea lui Hristos este temelia învierii tuturor oamenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.