Guvernul strică bucuria copiilor. Ce face Executivul cu majorarea alocațiilor

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea privind mărirea alocațiilor pentru copii. Iohannis a promulgat legea deși Guvernul a spus că nu există bani pentru acoperirea acestei diferenție de 6 miliarde de lei, pe care dublarea alocațiilor o presupune.
La puțin timp după promulgarea legii, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a declarat că nu este posibilă creşterea peste noapte a alocaţiilor pentru copii, deoarece nu sunt fonduri prevăzute în buget, astfel că cel mai probabil măsura va putea fi implementată după rectificarea bugetară din luna iulie 2020.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, pe ordinea de zi urmând să se afle eliminarea pensiilor speciale. „Deoarece a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară, iar pe ordinea de zi să fie eliminarea pensiilor speciale”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Update: 14.39. Guvernul Orban va adopta, săptămâna aceasta, o ordonanță de urgență pentru amânarea cu cel puțin jumătate de an, până la 1 iulie 2020, a plății alocațiilor dublate pentru copii, a declarat pentru G4Media.ro vicepremierul Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.