Handbalistele de la Corona Brașov, suspendate de Comisia de Disciplină în urma cazului de dopaj

Comisia Centrală de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal a decis în ședința de marți suspendarea provizorie a jucătoarelor de la echipa Corona Brașov, în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza substanțe sau metode interzise, potrivit Mediafax.

Jucătoarele Bianca Bazaliu, Daciana Hosu, Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopătaru, Natasha Nolevska, Sorina Tîrcă, Alexandrina Neagu, Mihaela Popescu, Elena Pătuleanu, Ivona Pavicevic, Viktoriya Tymoshenkova, Andreea Chiricuță, Andreea Ciuciulete, Barbosa Gomes, Maria Gogîrilă, Claudia Lăcătuș și Oana Căprar au fost suspendate în competițiile organizate de FRH, AJH și AMHB până la data stabilită conform hotărârii Agenției Naționale Anti-Doping.

Agenţia Naţională Anti-Doping a anunţat, marţi, 19 noiembrie într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, că trei handbaliste ale echipei Corona Braşov, ale căror nume nu au fost dezvăluite, sunt suspectate de utilizarea terapiei cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA.

„Comisia Centrală de Disciplină autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 26/11/2019, Comisia de audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

11. Buceschi Eliza Iulia
12. Bucur Daria
13. Lopătaru Ana Maria
14. Nolevska Natasha

în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Buceschi Eliza Iulia, Bucur Daria și Nolevska Natasha este suspendat, începând cu data de 26/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

Comisia Centrală de Disciplină autosesizata conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 29/11/2019, Comisia de audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

15. Tîrcă Sorina Maria
16. Neagu Marilena Alexandrina
17. Popescu Mihaela Diana
18. Pătuleanu Elena Andreea
19. Pavicevic Ivona
20. Tymoshenkova Viktoriya
21. Chiricuță Andreea Elisa
22. Ciuciulete Andreea Georgiana
23. Gomes Barbosa Elaine
24. Gogîrlă Alicia Maria

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Tîrcă Sorina Maria, Neagu Marilena Alexandrina, Popescu Mihaela Diana, Pătuleau Elena Andreea, Pavicevic Ivona, Ty,oshenkova Viiktoriya, Chiricuță Andreea Elisa, Ciuciulete Andreea Georgiana, Gomes Barbosa Elaine și Gogîrlă Alicia Maria este suspendat începând cu data de 29/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

Comisia Centrală de Disciplină autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 03/12/2019, Comisia și audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

25. Lăcătuș Claudia Eugenia
26. Căprar Oana Maria

în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metoda interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Lăcătuș Carla Eugenia și Căprar Oana Maria este suspendat începând cu data de 03/12/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

27. În ceea ce privește procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia amână luarea unei decizii până la data de 05/12/2019, dată până la care Clubul are posibilitatea să formuleze apărare în sensul art.12 și 72 lit. e) din Statutul F.R.H. raportat la art. 47 din Legea 227/2006 republicată.”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul Federației Române de Handbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.