Ialomiţeanu dă de pământ cu edilii oraşului: ‘Primăria Braşov nu îşi poate acoperi cheltuielile proprii’

Fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţenu dă de pământ cu Primăria Braşov. Pe o postare pe pagina personală de Facebook, Ialomiţeanu critică lipsa de cumpătare a municipalităţii care se aruncă în tot felul de investiţii fără să aibă bani suficienţi pentru acoperirea cheltuielilor proprii.

”Reprezentantii Primariei Brasov anunta in mod excesiv ca in urmatoarea perioada vor demara investitii importante finantate din fonduri proprii. De exemplu realizarea Spitalului Regional Brasov si cea mai mare Sala Polivalenta din Romania. Mai mult vorbesc de realizarea aeroportului de la Brasov desi acesta este construit de catre Consiliul Judetean Brasov. Ar fi bine ca reprezentatii Primariei Brasov sa ne spuna din ce fonduri finanteaza aceste investitii.

Citeste și:  MDLPA: Analiza progresului în implementarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic

Potrivit bugetului Primariei Brasov pe 2019 rezulta ce aceasta institutie nu poate sa isi acopere cheltuielile cu functionarea din veniturile proprii, apeland la excedentul bugetar din anii precedenti. Sper ca Brasovul sa nu fie dat exemplu dupa Municipiul Bucuresti, cu o situatie financiara grea. Am observat ca actuala conducere a Primariei Brasov incearca sa rezolve situatia financiara prin majorarea impozitelor si taxelor locale, care nu este cea mai buna solutie.

Recomand conducerii Primariei Brasov sa ia exemplul oraselor care isi asigura finantarea investitiilor din fonduri europene nerambursabile. Aceste orase au depasit din punct de vedere economic, social si cultural Municipiul Brasov”, a scris fostul ministrul de Finanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.