Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au intervenit în peste 1.500 de situații de urgență înregistrate la nivel național

În cursul zilei de ieri, la nivel național, pompierii militari au intervenit cu promptitudine pentru furnizarea răspunsului în urma celor 1.519 solicitări de sprijin primite din partea populației.

În acest interval de timp, acțiunile de asistență medicală însumează cel mai mare procent al misiunilor desfășurate de către salvatori. Astfel, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au oferit ajutor pentru 1.195 de persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, colegii noștri au intervenit în 148 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce echipajele de descarcerare au gestionat 3 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, eforturile pompierilor s-au concentrat și asupra stingerii celor 190 de incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, un procent de aproximativ 80% îl reprezintă arderile de vegetație, în urma cărora suprafața de teren afectată a fost de peste 500 ha.

Pe timpul misiunilor desfășurate, datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative, 9 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Începând cu această lună, a fost lansată  noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro, astfel încât accesul cetățenilor la informațiile educativ-preventive de interes să fie mult mai facil, inclusiv prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.

De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată, gratuit, din App Store sau Google Play.

Împreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.