Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au intervenit în peste 1.550 de situații de urgență înregistrate la nivel național

În cursul zilei de ieri, pompierii militari au acționat pentru gestionarea celor 1.569 situații de urgență înregistrate la nivel național.

Cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor reprezintă cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.271 de persoane aflate în dificultate.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 108 de incendii înregistrate pe întreg teritoriul țării. Din totalul acestora, 63 de intervenții au fost la arderi de vegetație, fiind afectate peste 200 ha de teren.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, în același interval de timp, salvatorii au intervenit în 191 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce, echipajele de descarcerare au gestionat 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate din cauza accidentelor rutiere.

Citeste și:  Un nou record în ceea ce privește temperatura la nivel global a fost stabilit pentru a 10-a lună consecutiv în martie.

Pe durata misiunilor desfășurate, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative, 3 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 2 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru semnalarea prezenței animalelor periculoase în proximitatea unor localități din județul Harghita.

Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență care pot pune în pericol vieți și bunuri.

Accesați acum www.fiipregatit.ro sau descărcați gratuit aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind măsurile și modul de comportare ce trebuie adoptate înainte, în timpul și după producerea diverselor tipuri de risc.

Citeste și:  Temperaturile extrem de ridicate cauzează dispariția totală a unui lac din România

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.