‘Îmblânzirea scorpiei’ a CUCERIT PUBLICUL brașovean

Marți 25 februarie 2020, Consorțiul Cultural Corona a decernat Premiile Anului 2019 în Cultură la Brașov în cadrul unei gale organizate la Centrul Multicultural al Universității Transilvania. Câștigătorii au fost desemnați pe baza voturilor exprimate online de către publicul brașovean, respectiv a notelor acordate de către trei personalități ale artei contemporane și ale managementului cultural din afara Brașovului, ale cărui opțiuni au avut și în acest an o pondere de 50%.

Spectacolul ,,Îmblânzirea scorpiei” a fost desemnat câștigător: ,,Spectacolul de teatru al anului 2019”. Scenariu de Radu Aldulescu după William Shakespeare Kate și Petrucchio – războiul sexelor. Spectacolul concentrează în limbajul teatrului contemporan povestea extraordinară din Îmblânzirea scorpiei a lui Shakespeare și are toate atuurile pentru a cuceri publicul, prin strălucirea textului, prin mijloacele de expresie ale comediei și teatralității și mai ales prin jocul exploziv al actorilor.Spectacolul a fost selectat în prestigiosul Festival Internațional Shakespeare din 2020, ca și în alte Festivaluri din Rețeaua Festivalurilor Shakespeare, evenimente culturale în aer liber sau indoor.În 8 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, vă invităm să trăiți o experiență shaking-scene la Centrul Cultural Reduta, de la ora 19.00.Dragostea a fost și este pentru cei curajoși, iar aici avem caractere puternice și insolite, generatoare de empatie pentru publicul de azi, îndeosebi pentru tineri.Dorința de a iubi și de a fi iubit există în fiecare dintre noi, însă felul în care acest spectacol ne-o induce este unic.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

Proiectați pe fundalul unui peisaj de sfârșit de lume, Katarina și Petruccchio se confruntă într-un război al sexelor, cu ardoare, spirit și simț al umorului exploziv, ca și cum ar fi primii/ultimii de pe pământ.Echipa spectacolului:Scenariul: Radu Aldulescu
Petrucchio: Mihai Nițu
Katarina: Patricia Ionescu
Regia artistică și ilustrația muzicală: Alina Hiristea
Cadru vizual: Șerban Savu, artist vizual (onorific)
Video edit și mapping: Iulia Pană
Regia și selecția muzicală: Alina Hiristea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.