Imperiul imobiliar ‘al Primăriei Brașov’ se clatină: Șeful Issaran pus sub control judiciar

Imperiul Issaran se clatină: proprietarul proiectului imobiliar Fadi El Ossman a fost pus sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, într-un dosar de evazune fiscală. Decizia a fost luată luni de procurori, care l-au chemat la Parchet pentru a-i prezenta acuzațiile. Faptele ar fi fost comise în perioada 2010-2014, potrivit anchetatorilor. Cu această ocazie, omul de afaceri a fost pus sub control judiciar. Fadi El Ossman a formulat plângere împotriva ordinului de restricție, la Tribunalul Brașov, instanța rămânând în pronunțare. Omul de afaceri neagă acuzațiile prezentate de procurori.
Fadi El Ossman este unul dintre principalii ‘finanțatori’ ai Primăriei Brașov. Situația din cartierul construit în Tractorul este una absolut neclară. Cea mai mare parte a blocurilor construite în cartierul Issaran au mari probleme. Asta pentru că proiectul Issaran a fost ridicat fără autorizație de construire. Abia după ridicarea blocurilor, Primăria a eliberat autorizațiile de construire și mai apoi s-a gândit că trebuie făcute PUZ-urile în zonă.
Neregulile de la ISSARAN, dar și de la alți dezvoltatori imobiliari, au ajuns și la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice care a cerut Prefecturii Brașov să anuleze autorizațiile de construire eliberate ilegal de Primăria Brașov. Este vorba despre autorizațiile 816/2016, 822/2016, 190/2017, 536/2017, 589/2017, 588/2017, 764/2017 și 770/2017, pentru care ministerul de resort a cerut anularea.
Situația de la Issaran face obiectul mai multor dosare de cercetare care ajung până la Finanțele brașovene. O mulțime de alți funcționari din diferite servicii ale Primăriei Brașov, și nu numai, sunt vizați de investigația deschisă.

Citeste și:  Atenție! Mesaje false în numele ANAF!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.