Important: Orfanii care intră pe teritoriul României au un regim special

Orfanii care intră pe teritoriul României au un regim special. Semnalați orice suspiciune de trafic de persoane la HelpLine ANITP 0800.800.678 (în România) sau la Crisis Textline-ul eLiberare 0757.749.845.

  • Copiii care intră pe teritoriul României însoțiți de cel puțin un părinte au statut de refugiat, iar părinții decid dacă solicită azil în România sau doresc să călătorească mai departe spre alte țări unde pot avea rude sau cunoștințe.
  • Copiii care intră pe teritoriul României lipsiți de îngrijire părintească vor fi preluați în evidență de către DGASPC din județul de care aparține punctul de trecere a frontierei și vor identifica soluții de plasare a copiilor în regim de urgență. Acești copii NU pot fi duși în tabere, pensiuni sau alte facilități unde nu este posibilă instituirea măsurii de plasament ci DOAR în servicii rezidențiale acreditate, sau la persoane sau familii care vor avea parte de evaluarea DGASPC în vederea instituirii plasamentului în regim de urgență.
Citeste și:  Descoperă noutățile și ofertele speciale de la Salonul Auto București & Accesorii 2022!

În privința copiilor lipsiți de îngrijire părintească, Alianța România Fără Orfani (ARFO) și membrii acesteia acționează doar în colaborare cu autoritatea centrală și autoritățile locale pentru a facilita accesul acestora la resursele comunității.

Atragem atenția asupra faptului că situațiile de conflict cresc gradul de vulnerabilitate și rata de incidență a oamenilor exploatați și a victimelor traficului de persoane. Vă încurajăm să coordonați acțiunile individuale cu autoritățile locale și, în cazul în care identificați cazuri de copii fără părinți să vă asigurați că au fost luați în evidența DGASPC din județul sau sectorul în care se află.

IMPORTANT:

  • Semnalați orice suspiciune de trafic de persoane la HelpLine ANITP 0800.800.678 (în România) sau la Crisis Textline-ul eLiberare 0757.749.845.
  • Informații despre procedura de azil și modul de intrare în România a persoanelor din Ucraina: Call – Center (pe WhatsApp) pentru informații despre azil și informații pentru ucraineni (limba engleză, rusă și ucraineană). +4.0765.861.888 – LOGS Grup de Inițiative Sociale
  • Call – Center pentru consiliere socială și psihologică pentru ucraineni care s-au refugiat deja în România +40 745 139 747 – ASproAS Romania
Citeste și:  35 de producători locali autentici, prezenți la Târgul de la Piața Star

Photo by Andreea Campeanu / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.