​Impozitarea bacșișului din restaurante și baruri se aplică începând cu 1 ianuarie 2023

Bacșișul pe care îl plătim la restaurant va fi impozitat de la 1 ianuarie și trebuie evidențiat pe bonul fiscal. Legea a apărut în Monitorul Oficial și va fi aplicată în toate localurile, iar banii pe care îi vom plăti în plus, peste consumație, vor fi impozitați cu 10 la sută. Nivelul bacșișului va fi ales de client, între zero și 15 la sută.

Este interzis operatorilor economici să condiționeze, sub orice formă, livrarea de bunuri sau prestarea de servicii de acordare a bacșișului.

Există totuși o excepție: pentru livrarea produselor la domiciliul clienților, restaurantele nu au obligația de a evidenția bacșișul pe bonul fiscal. Totuși, în cazul în care pentru livrarea produselor la domiciliul clienților se optează pentru evidențierea bacșișului pe bonul fiscal, prevederile sunt aplicabile integral în mod corespunzător, cu posibilitatea adaptării formularisticii specifice domeniului.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Impozitul pentru tipsuri este plătit de salariat și se reține la firmă, care îl va achita la stat.

Nerespectarea noii legi presupune amendă între 2.000 și 4.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.