În acest weekend, 22-23 mai, brașovenii se vor putea vaccina pe viitorul aeroport

În acest weekend, 22-23 mai, între orele 8.00 și 20.00, brașovenii se pot vaccina pe viitorul aeroport de la Ghimbav, în cadrul maratonului de vaccinare ,,Decolăm spre normalitate!”, organizat de Consiliul Județean, Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică și Primăria Brașov.

Organizatorii au pregătit 10 fluxuri de vaccinare, care vor funcționa fie în sistem drive-thru, pentru cei care aleg să meargă cu mașina personală, fie în centrul amenajat într-una dintre încăperile terminalului, pentru cei care aleg să utilizeze mijloacele de transport ale RATBV.

Am considerat că ar fi foarte bine, dat fiind interesul pentru aeroportul Brașov și evoluția lucrărilor, să organizăm un centru de vaccinare acolo. Am considerat de cuviință să desfășurăm această acțiune în acest weekend, sâmbătă și duminică, avem mai multe materiale personalizate, pe care le vom înmâna celor care își vor face vaccinul la Aeroportul Internațional de la Brașov, avem chiar și o diplomă simbolică, sub forma unui bilet de călătorie, pe care o vom înmâna celor care se vor vaccina. Vreau să le mulțumesc pentru sprijin Primăriei Municipiului Brașov, Instituției Prefectului și Direcției de Sănătate Publică. Fiecare dintre aceste instituții, alături de Consiliul Județean, și-au asumat roluri precise în cadrul acestui eveniment frumos și invităm cât mai mulți brașoveni la vaccinare“, a declarat președintele CJ, Adrian Veștea.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Pentru a asigura un acces facil brașovenilor la acest maraton de vaccinare, Municipalitatea a luat decizia de a asigura, prin intermediul operatorului de transport RATBV, de a prelungi traseul liniei 28, din Livada Poștei până la terminalul aeroportului și de a introduce curse cu microbuzele din gara Brașov până la terminal.

În acest weekend decolăm spre normalitate de pe aeroportul Brașov, în cadrul evenimentului organizat împreună cu Consiliul Județean Brașov, Prefectura Brașov, și Direcția de Sănătate Publică. De aceea, îi invităm pe brașoveni la aeroportul de la Ghimbav pentru a se vaccina fie în cadrul centrului de vaccinare drive-thru, fie în centrul de vaccinare amenajat în interiorul terminalului. Vom pune la dispoziția cetățenilor din municipiul Brașov transport către aeroport și dinspre aeroport, atât pe linia 28, care pleacă din Livada Poștei, la o frecvență de 40 de minute, cât și cu microbuzele special pregătite pentru această ocazie, care vor pleca din Gara Brașov, la fiecare 30 de minute“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

O echipă formată din 5 medici, 10 asistenţi medicali şi 40 de voluntari, studenţi la medicină şi medici rezidenţi, vor asigura vaccinarea persoanelor interesate.

Pentru desfășurarea în condiții optime a acestui eveniment, Primăria Brașov a luat decizia de a amâna pentru săptămâna viitoare evenimentul ,,Liber în tribune!”, care se va desfășura împreună cu evenimentul ,,Liber la piscine!”.

Citeste și:  MDLPA: Analiza progresului în implementarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic

Reamintim că Primăria Brașov a demarat, la începutul lunii mai, maratonul de vaccinare ,,Liber la vaccinare! Liber la Viață!” care va cuprinde 10 evenimente de vaccinare dedicate diferitelor categorii sociale sau anumitor activități din ceea ce presupune reîntoarcerea la normalitate.

Până în prezent s-au desfășurat: ,,Liber la cultură!”, care a fost dedicat artiștilor, care vor să se întoarcă pe scenă, și iubitorilor de cultură, care își doresc să urmărească din nou live evoluția artiștilor, în sălile de teatru și de concert; ,,Liber în Europa!”, dedicat iubitorilor de călătorii și angajaților din agențiile de turism din Brașov și ,,Liber la restaurante!”, care a fost dedicat angajaților din domeniul HoReCa și celor care își doresc să aibă din nou acces în restaurante și cafenele.

Următoarele evenimente ale campaniei ,,Liber la vaccinare! Liber la viață!” sunt (cu precizarea că evenimentele programate afară pot fi mutate în locații de interior, dacă vremea va face necesar acest lucru):

Luna mai

30 mai Liber în tribune – care se va desfășura la Sala Sporturilor și este un eveniment dedicat sportivilor și suporterilor care vor să se întoarcă în tribune;

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

Liber la piscine – este un eveniment dedicat tuturor celor care iubesc natația și se va desfășura la Bazinul Olimpic.

Luna iunie

1 iunie Liber la joacă – este un eveniment dedicat brașovenilor care vor să își vadă copiii la locurile de joacă și să interacționeze cu alți părinți, fără frica de a se îmbolnăvi. Evenimentul se va desfășura la locul de joacă cu specific aeronautic, din centrul civic .

6 iunie Liber la cinema – un eveniment dedicat cinefililor, dar și angajaților de la sălile de cinema și a celor din mall-uri. Intenția Municipalității este de a organiza o campanie de vaccinare în sistem drive-thru.

13 iunieLiber la concerte – pentru toți cei care duc dorul concertelor și pentru cei care organizează astfel de evenimente. Vaccinarea se va desfășura într-o sală de concerte.

21 iunie Liber în biserici – un eveniment dedicat atât enoriașilor, cât și personalului ecumenic. Evenimentul este propus a se desfășura în curtea sau în clădirea unei biserici.

Eveniment final Liber în Brașov – la sfârșitul campaniei, în Piața Sfatului se va desfășura un eveniment dedicat turiștilor și tuturor brașovenilor, care să marcheze intrarea într-o nouă etapă în lupta cu pandemia.

https://www.youtube.com/watch?v=6kBLd9c6lDs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.