În Bulgaria, deschiderea sezonului estival va avea loc pe 1 mai

Bulgaria anunță că deschiderea sezonului estival va avea loc pe 1 mai. Ministrul bulgar al turismului, Mariana Nikolova, a declarat că sezonul va începe mai devreme, pentru ca cei din sectorul ospitalier să poată pregăti pachete conform măsurilor sanitare, informează Rador. Aceasta a precizat presei locale că vor exista „reguli și măsuri clare” pentru a permite turiștilor să se întoarcă până în mai.

Potrivit ministrului bulgar al sănătății, prof. Kostadin Angelov, vor fi create coridoare verzi pentru turiștii străini, odată cu introducerea certificatelor europene de vaccinare.

Totodată, Premierul Boyko Borissov susține că Bulgaria are acordul Uniunii Europene să primească și turiști din țări care administrează vaccinuri diferite de cele aprobate în Uniune.

Citeste și:  Paul Georgescu, înotătorul român care a parcurs strâmtoarea Cook din Noua Zeelandă în 9 ore

Bulgaria va pregăti „certificatul electronic verde” european pentru turiști, ceea ce înseamnă că cei care doresc să viziteze țara vor avea trei opțiuni – să fie vaccinați împotriva COVID-19, să aibă anticorpi sau să prezinte un test PCR negativ efectuat înainte de călători, a anunțat ministrul sănătății Kostadin Angelov.

Le vom oferi tuturor turiștilor posibilitatea de a-și ușura călătoria„, a declarat ministrul sănătății, citat de euractiv.com.

Anul trecut, când Bulgaria a deschis granițele în timpul verii, au fost oferite gratuit șezlonguri pe plaja, tocmai pentru a încuraja turiștii să se întoarcă.

Chiar și Turcia a anunțat, ieri, că așteaptă turiști britanici și din alte țări în sezonul estival, precizând că nu va solicita dovadă de vaccinare și, după 15 aprilie, se va stabili dacă vor mai fi cerute rezultate negative la teste anticoronavirus, potrivit Digi24.ro

Citeste și:  În data de 28 martie, Ciolacu a emis decizia finală privind închiderea magazinelor în weekend

Sursa foto, bulgariatravel.ro

One thought on “În Bulgaria, deschiderea sezonului estival va avea loc pe 1 mai”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.