În ianuarie s-au înregistrat cu 15% mai multe joburi și cu 34% mai multe aplicări față de aceeași perioadă din 2022. Peste 56.300 de aplicări, la Brașov

După ce 2022 a dus piața muncii pe noi culmi din punct de vedere al activității, 2023 începe la fel de dinamic. În ianuarie, pe platforma de recrutare BestJobs, numărul de aplicări a crescut cu 34% față de 2022, realizând un nou vârf pentru ultimii doi ani, în timp ce ofertele de joburi disponibile sunt cu 15% mai numeroase comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor recensământului INSSE, în România sunt 8,18 milioane de persoane active pe piața muncii. Dintre cei care își caută loc de muncă, cei mai mulți candidați au aplicat pe BestJobs la joburi în domeniile Vânzări (116.000 de aplicări), Management (peste 86.000 de aplicări), Financiar (54.000 de aplicări) și IT/ Telecom (52.000 de aplicări).

Citeste și:  Participarea României la târgul internațional de turism din Viena: O incursiune autentică în tradiții și destinații turistice românești

Tot datele recensământului INSSE arată că cel mai mare grad de ocupare îl au rezidenții județului Ilfov (52,2%) și municipiului București (50,8%), aspect indicat și de clasamentul orașelor cu cei mai activi candidați, format din Ilfov și București (peste 382.000 de aplicări), urmat de Timiș (aproape 84.000 de aplicări), Cluj (peste 61.000 de aplicări), Brașov (peste 56.300 de aplicări) și Prahova (peste 44.200 de aplicări). Joburile remote sunt în continuare de interes pentru candidați, astfel că numărul de aplicări a depășit 100.000 în luna ianuarie, cu 40% mai multe comparativ cu începutul anului trecut.

Companiile continuă să recruteze activ și tot mai multe afișează salariul în oferta de job. Datele BestJobs mai arată că, în prezent, 30% din totalul joburilor disponibile pe platformă în luna ianuarie au fost cu #SalariuLaVedere, comparativ cu anul trecut, când ponderea acestora era de 22%. Mai mult, recrutorii au efectuat cu 55% mai multe contactări în luna ianuarie față de aceeași lună a anului trecut.

Citeste și:  O nouă sesiune de pregătire pentru salvatorii din mediul subteran și speologic din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont - Salvaspeo Brașov

Din totalul locurilor de muncă disponibile în luna ianuarie pe platformă, 27% permit un mod de lucru flexibil, cu 10% în întregime remote, iar peste 17% cu împărțirea activității între sediu și biroul de acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.