În perioada Sărbătorilor Pascale poliţiştii braşoveni au aplicat 251 de sancțiuni în valoare de aproximativ 98.000 lei

În perioada 30.04.2021 – 03.05.2021, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ Brașov în vederea asigurării unui climat de siguranță pe drumurile publice, conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice și asigurarea unui trafic fluent și sigur.  

          Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

  • Depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive;
  • Impunerea respectării regimului legal de viteză și sancționarea nerespectării regimului legal de viteză;
  • Deținerea documentelor obligatorii, ce permit conducătorilor auto să se deplaseze cu vehicule pe drumurile publice;
  • Verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2;
  • Impunerea și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.
Citeste și:  Cuba, Peru, Ecuador, Sri Lanka și Spania au fost țările unde studenții Universității Transilvania din Brașov au marcat ziua națională a României

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 251 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 194 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 – Rep. privind circulația pe drumurile publice și 57 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative, în valoare de aproximativ 98.000 lei.

Dintre cele 194 de sancțiuni contravenționale, 24 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și 99 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, respectiv 8 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului,7 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și 1 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere,în toate cazurile fiind întocmite dosare penale, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care va fi propusă soluție legală la finalizarea cercetărilor.  

Totodată, polițiștii au reținut 61 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, dintre acestea 24 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și au reținut 16 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.