În școlile în care 60% din personal este vaccinat, cursurile s-ar putea relua de luni, 8 noiembrie cu prezență fizică

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, susține că în școlile în care 60% din personal este vaccinat, cursurile se pot relua de luni, 8 noiembrie cu prezență fizică. Decizia finală urmează să fie anunțată astăzi, 5 noiembrie, la ora 10:00, potrivit agenției de presă Rador.

Reamintim că Președintele Iohannis a anunțat joi că școlile se vor redeschide de luni, iar în criteriile de reluare a cursurilor va fi introdus unul nou – rata de vaccinare a personalului din școală, pentru ca o școală să funcționeze cu prezența fizică.

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă, va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii din cele două ministere și din INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste și:  Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.