În weekend ne distrăm la Festivalul Etnovember: Retragere cu torțe și show cu flăcări în Piața Sfatului

Cea de-a 22-a ediție a Festivalului Etnovember va începe sâmbătă, 16 noiembrie. Festivalul Etnovember 2019 durează trei zile și oferă prilejul unor intâlniri cu personalități importante ale artelor: mari artiști plastici, designer români de top, specialiști europeni în actualizarea rostului și importanței vechilor tehnici meșteșugărești, fotografi profesioniști. Debutanții, fie ei designeri, pictori sau fotografi intră în contact direct cu maeștri de valoare confirmată. Expoziții de design, arte plastice și arte vizuale, concerte, workshop-uri, ziua medievală de la Bastionul Țesătorilor, retragerea cu torțe și show-ul cu flăcări din Piața Sfatului, precum și deja tradiționalul Maraton de poezie de la Facultatea de Litere – toate vor fi prezente și în această ediție, pe care organizatorii o consideră printre cele mai ofertante de până acum. Anul acesta, și Muzeul Județean de Istorie a pregătit publicului o surpriză: expoziția 3M, care cuprinde trei machete 3D ale orașului, din trei epoci istorice diferite, și care oferă publicului o experiență augmentată cu ajutorul videomapping-ului. Expoziția este prezentă în aripa muzeală a Bastionului țesătorilor și poate fi vizionată gratuit sâmbătă și duminică, pe durata festivalului.

Citeste și:  Unitățile de primire urgențe (UPU) vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație

Echipa de 30 de studenți organizatori de la Facultatea de Ingineria Lemnului, purtătoare a fularelor de culoare galben-fosforescent, este gazda harnică, primitoare și efervescentă a oaspeților din țară și din străinătate (Belgia, Austria, R. Moldova, Portugalia).

În cadrul festivalului se celebrează și un eveniment al Universității – încheierea cu succes a restaurării fațadelor Rectoratului.

Mascota din acest an a festivalului va fi Gruia, burscul leneș (dar chibzuit).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.