Înalta Curte a zdrobit cartelul laptelui: Metro, Real, Selgros, Mega Image. Amenda urișă pe care Parmalat trebuie să o plătească

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a confirmat definitiv încălcarea Legii concurenţei de către Parmalat România SA prin participarea la o înţelegere anticoncurenţială având ca obiect înţelegeri pentru fixarea preţurilor între retaileri şi furnizorii acestora şi a menţinut amenda aplicată companiei, în valoare de 269.852 lei (61.330 euro).

În 2015, Consiliul Concurenţei a sancţionat 25 de companii de pe piaţa comercializării produselor alimentare (4 retaileri şi 21 de furnizori ai acestora) cu amenzi în valoare totală de 154.029.538 lei (aprox. 35 milioane euro) pentru fixarea preţurilor între retailerii Metro, Real, Selgros, Mega Image şi furnizorii acestora, în perioada 2005-2009.

Argus SA, Delaco Distribution SA şi Granddis SRL au recunoscut fapta şi nu au atacat decizia Consiliului Concurenţei în instanţă, în timp ce restul companiilor au contestat decizia de sancţionare. În cazul companiilor Albalact SA şi Prodlacta SA, ÎCCJ a confirmat definitiv încălcarea Legii concurenţei şi a menţinut valoarea amenzii aplicate, însă pentru Albalact amenda a fost redusă de la 2.199.507 lei la 1.777.380 lei.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.