Înalta Curte îi dă lovitura lui Victor Ponta: ‘Plagiatul este definitiv!’

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie menţine decizia de retragere a titlului de doctor în cazul lui Victor Ponta, decizia instanţei fiind definitivă. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că va pune în aplicare decizia magistraţilor şi precizează că sentinţa este ”un mesaj clar pentru cei care au vrut să plagieze”, potrivit news.ro.

”Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant PONTA VICTOR VIOREL, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, este sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În 2017, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţa de retragere a titlului de doctor, însă Victor Ponta a contestat decizia magistraţilor. 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat că va pune în aplicare sentinţa Înaltei Curţi.

”În sfârşit, se face dreptate! Sper ca această decizie să fie un mesaj clar pentru cei care au vrut să plagieze: acest lucru se pedepseşte. Să fie descurajaţi”, a declarat Anisie, pentru Edupedu.ro.

În iunie 2012, Revista Nature a scris că Victor Ponta a plagiat în lucrara de doctorat din 2003. Teza ”Curtea panală internaţională” a fost redactată sub îndrumarea luiAdrian Năstase.

În 2014, Victor Ponta a anunţat că renunţă la titlul de doctor, însă i s-a comunicat că nu există această posibilitate.

În 2016, CNATDCU a pronunţat o decizie de plagiat, însă fostul premier a contestat decizia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.