Înaltpreasfinţitul Teodosie: „Trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată”

ÎPS Teodosie, arhiepiescopul Tomisului, răspunde celor care au sesizat CNCD în cazul său și transmite acestora că nu cunosc Scriptura.

Vă reamintim că, recent, arhiepiescopul Tomisului a făcut recent o declarație controversată, în care a afirmat că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de „condiția slăbiciunilor sale”. Acum, ÎPS Teodosie susține că nu a făcut decât să repete învățătura teologică a Bisericii Ortodoxe Române, citând din Sfânta Scriptură.

Cei care s-au scandalizat nu cunosc textul Sfintei Scripturi, eu doar am dat un răspuns la o întrebare, nu am spus din mintea mea, ci am citat precis, pentru că sunt specialist în Sfânta Scriptură și asta și predau la studenți. Dacă Sfânta Scriptură aduce discriminări, cei care au această părere, trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată. Ca să lărgesc răspunsul, femeia văzând fructul că este frumos la vedere, a luat și a gustat. Și apoi i-a dat și bărbatului său, iar Sf Apostol Pavel lămurește. Nu Adam a fost amăgit, ci femeia, ea s-a făcut călcătoare de poruncă. Eu nu am spus nimic în plus, doar am citat. Cei care au dat în judecată o să afle și ei cu ocazia asta ce conține Sfânta Scriptură, care conține cuvintele lui Dumnezeu. Eu prețuiesc femeile, ele suportă mai multe greutăți”, a explicat ÎPS Teodosie, ieri, la Antena 3.

Citeste și:  DRDP Brașov: Starea drumurilor naționale în Regiunea Centru

Asociația VeDem Just a anunțat, sâmbătă, că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma declarațiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu cu privire la femei.

Organizația afirmă că este foarte important ca declarațiile și informațiile emise de reprezentanții instituțiilor și entităților publice să conțină informații corecte, neutre, de susținere a acestor drepturi, iar comunicările în spațiul public să nu se transforme în incitare la discriminare de orice fel.

Arhiepiscopia Tomisului susţine, printr-un comunicat de presă, că afirmaţiile în cauză ale Înaltpreasfinţitului Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibiliei, şi se întreabă dacă Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va sancţiona în premieră un cult oficial recunoscut de către statul român.

Citeste și:  ANDRÉ RIEU stabilește un nou record. Patru concerte consecutive în România

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.