Încă 5 proiecte culturale au obținut finanțare de la Primăria Brașov, după ce Consiliul Local a aprobat redistribuirea fondurilor rămase

Primăria Brașov a publicat la începutul acestei săptămâni lista finală a proiectelor culturale ce vor fi cofinanțate din bugetul local. În prima fază, 23 de proiecte au obținut această finanțare, în funcție de sumele alocate pentru fiecare arie tematică. Având în vedere că din suma totală alocată de 3 milioane lei, 1,1 milioane au rămas nedistribuiți, executivul a propus consiliului local alocarea acestei sume către proiectele care au obținut punctajul minim de 70 de puncte, dar care, din cauza limitării sumei în funcție de aria tematică, nu obținuseră finanțare. La sfârșitul lunii iulie, Consiliul Local a aprobat această solicitare, astfel că numărul total de proiecte culturale cofinanțate a ajuns la 28, iar suma totală alocată din bugetul local, la 2.581.323,83 lei.

Cele 5 proiecte care au obținut finanțare în urma redistribuirii fondurilor sunt: ,,vibrate!festival“ –  Festivalul Internațional de Muzică de Cameră și Arte, ediția a VII-a – „Perseverance“, al Asociației Culturale Paul Constantinescu 2009; ,,Bienala Albastră – Bienala de Arte Vizuale Brașov 2021, ESSENTIA”, al Asociației Culturale Artessentia; ,,România Rocks!”, al Asociației Cultural Artistice Hara; ,,Călătoria Talentelor, ediția a IV-a”, al Asociației Zâmbește pentru Viitor și ,,Festivalul Zilelor Culturale Maghiare din Brașov, Țara Bârsei – ediția a XI-a”, al Asociației Maghiarilor din Țara Bârsei.

„În urma deciziei Consiliului Local, am reușit să distribuim sumele rămase nealocate către proiectele culturale care au obținut punctajul, dar nu s-au încadrat în sumele maxime pe fiecare categorie. După această redistribuire, alți cinci operatori culturali vor primi finanțare de la Primăria Municipiului Brașov și vor își vor putea implementa proiectele. Astfel, ajungem la un număr de 28 de proiecte culturale care se vor implementa în acest an în municipiul Brașov. În urma redistribuirii fondurilor au intrat la finanțare și proiecte mari, cum ar fi festivalul «Romania Rocks!», care aduce pe scenă muzica clasică și muzica contemporană, Bienala Albastră a Asociației Artessentia, precum și festivalul «vibrate!»“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Având în vedere că alocarea bugetară a fost de 3 milioane de lei, viceprimarul Flavia Boghiu a declarat că va propune Consiliului Local ca diferența de 400.000 să fie distribuită tot către activități culturale.

Descriere proiecte care au obținut finanțare în urma HCL 396/2021

  1. „vibrate!festival“ – Festival Internaţional de Muzică de Cameră şi Arte, ediţia a VII-a – „Perseverance”

Operator cultural: Asociaţia Culturală „Paul Constantinescu” 2009;

Valoarea totală a proiectului: 185.090 de lei;

Suma alocată prin Ghidul de finanțare: 84.812 lei;

Descriere proiect: „vibrate!festival” este un produs cultural care îşi propune să promoveze împreună muzica clasică, artele şi patrimoniul arhitectural al oraşului, prin atragerea unui public urban, activ, cu atenţie specială oferită liceenilor şi tinerilor, precum şi persoanelor cu dizabilităţi. Festivalul oferă publicului o serie de 17 de evenimente muzicale şi artistice: concerte de muzică clasică şi cross-over, expoziţii, ateliere, masterclass-uri, precum şi un model de tratare modernă a artelor muzicale camerale.

  • Bienala Albastră- Bienala De Arte Vizuale Braşov 2021, Essentia
Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Operator cultural: Asociaţia Culturală Artessentia;

Valoarea totală a proiectului: 283.489 de lei;

Suma alocată prin Ghidul de finanțare: 209.545 lei;

Descriere proiect: Asociaţia Artessentia își dorește să construiască o manifestare vizibilă, care să valorifice creaţiile artiştilor vizuali din medii variate (pictură, sculptură, grafică, arta textilă, ceramică, sticlă, metal, colaj, fotografie, video-art, instalaţie, experiment vizual, performance – art, happening, mapping, tehnici mixte, etc.), în realizarea expunerii unor exprimări artistice novatoare. Ediţia a 2-a a Bienalei Internaţionale de Arte Vizuale de la Braşov – Bienala Albastră are ca temă revenirea după perioada plina de provocări şi restricţii prin care trecem datorita pandemiei, la ceea ce este fundamental, profund în viaţă, la substanţa concentrată dinlăuntrul nostru şi la tot ce este esenţial: ESSENTIA.

  • Romania Rocks!

Operator cultural: Asociatia cultural-artistica Hara;

Valoarea totală a proiectului: 285.000 de lei;

Suma alocată prin Ghidul de finanțare: 209.725 lei;

Descriere proiect: „ROMANIA ROCKS!” propune, în premieră la Brașov, o producţie spectaculoasă în care 50 de artişti vor re-interpreta împreună, într-un mod impresionant, 25 din cele mai cunoscute piese din istoria muzicii româneşti din trecut şi până astăzi, piese care au  impresionat generaţii întregi. O formație complexă, alcatuită în premieră din muzicienii Filarmonicii Brașov alături de instrumentiști rock experimentați, line up-ul va cuprinde artiști emblematici din 4 generații diferite : Cristi Minculescu(lris), Mircea Baniciu, Adrian Despot, Adrian lgrisan (Cargo), Calin Goia (Voltaj), Flavius Buzilă (Hara), EMMA, Roxen (reprezentanta Romaniei la Eurovision).

  • Călătoria talentelor, ediția a IV-a
Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Operator cultural: Asociaţia Zâmbeşte pentru Viitor;

Valoarea totală a proiectului: 66. 623,68 lei;

Suma alocată prin Ghidul de finanțare: 46.978,13 lei;

Descriere proiect: Scopul proiectului este de a facilita incluziunea socială din domeniul cultural (incluziune culturală) a copiilor şi tinerilor din centrele de plasament din Braşov şi de la nivel naţional prin participare muzical-artistică în cadrul competiţiei muzicale „Călătoria talentelor” ediţia a IV-a. Grupul ţintă al proiectului este format din copiii şi tineri din centrele de plasament şi cei proveniţi din aceste centre. Activităţile principale sunt organizarea unei competiţii de interpretare artistică în două etape: Preselecţia candidaţilor şi faza finală a competiţiei „Călătoria talentelor”

  • Festivalul Zilelor Culturale Maghiare din Braşov” Ţara Bârsei”, ediţia a XI-a 2021

Operator cultural: Asociația Maghiarilor din Țara Bârsei;

Valoarea totală a proiectului: 389.483 de lei;

Suma alocată prin Ghidul de finanțare: 209.725 lei;

Descriere proiect: Scopul Festivalului Zilelor Culturale Maghiare din Braşov „Ţara Bârsei” – ediţia a XI-a 2021 organizat în perioada 13-19 septembrie 2021 este de prezentare şi promovare a culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor specifice maghiarilor din Municipiul Braşov, prin concerte, spectacole, expoziţii, curte de gastronomie şi degustare de vinuri, activităţi culturale şi artistice – prezentări de carte şi întâlniri cu publicul și activităţi sportive. Obiectivul general al acestui proiect este acela de a îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor Municipiului Braşov prin promovarea culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor specifice maghiarilor, dar şi altor participanţi în general, prin valorificarea filonului multiculturalităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.