Încălzirea vremii a distrus stratul de zăpadă din Masivul Postăvarul

Vremea le-a stricat planurilor administratorilor pârtilor din Poiana Brașov. Ceea ce se anunța a fi un weekend perfect pentru practicarea sporturilor de iarnă s-a transformat într-un coșmar pentru schiori.

Asta pentru că vineri temperaturile au fost pozitive iar zăpada apoasă a înghețat peste noapte. Schiorii care au ieșit la primele ore ale dimineții la schi au avut mari probleme la coborâre.

Majoritatea schiorilor au renunțat din cauza stratului de gheață care acoperea suprafața de alunecare. Amatorii sporturilor de iarnă s-au speriat de pericolul ridicat de accidentare și riscul de a-și distruge echipamentele de schi.

Situația critică se înregistrează în partea superioară a Masivului Postăvarul, acolo unde stratul de gheață format din cauza oscilației temperaturilor face aproape impracticabile pârtiile.

Citeste și:  Aeroportul Brașov se alătură luptei împotriva drogurilor. Campanie de informare și conștientizare pentru pasageri

Din păcate astăzi temperaturile au urcat din nou peste limita de îngheț și este de așteptat ca zăpada topită să înghețe peste noapte, astfel că nici mâine, în Masivul Postăvarul nu se va putea schia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.