Incendiul la hotelul din Cambodgia s-a soldat cu 27 de morţi şi peste 100 de răniţi; căutările au luat sfârşit

La patru zile de la incendiul devastator care a cuprins un hotel-cazino de 17 etaje din Cambodgia, autoritățile au anunțat că au luat sfârșit căutările. În total, 27 de oameni au murit, printre care 17 turiști, informează Agerpres. Șapte dintre victime nu au putut fi identificate, au anunțat autoritățile. Desfășurarea de forțe a fost uriașă, iar stingerea incendiului a durat 39 de ore.

În total, 27 de persoane au fost ucise în incendiul care a izbucnit miercuri noapte în complexul de 17 etaje Grand Diamond City Hotel şi Cazino din Poipet, relatează luni Khmer Times, citând un purtător de cuvânt al agenţiei de protecţie împotriva dezastrelor.

Citeste și:  Lipsește vaccinul antigripal din farmaciile brașovene

Printre morţi se află 17 turişti din Thailanda, precum şi cetăţeni malaizieni, nepalezi şi chinezi, a spus el.

Multe dintre victime au murit din cauza inhalării de fum sau din cauza rănilor suferite când au sărit din clădirea în flăcări.

Acum se investighează „cine este responsabil”, a declarat guvernatorul provinciei Banteay Meachey, Oum Reatrey. Una dintre posibilele cauze ale incendiului este un scurtcircuit, în condiţiile în care hotelul era decorat din abundenţă cu lumini pentru Crăciun şi Revelion, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor.

Pompierii au avut nevoie de 39 de ore pentru a stinge incendiul, a mai spus Reatrey. Peste 1.200 de salvatori din Cambodgia şi Thailanda au fost desfăşurate la locul incendiul, precum şi mai multe elicoptere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.