Încep cursurile gratuite de pregătire pentru bacalaureat, oferite de Universitatea Transilvania!

Cursurile gratuite de pregătire pentru bacalaureat vor începe de luni. Mai exact, pregătirea la matematică va începe din 15 martie, iar la română din 19 martie 2021. Orele vor fi susținute online, de cadre didactice universitare, de la Facultatea de Matematică și Informatică și de la Facultatea de Litere din cadrul Universității Transilvania.

Și în acest an venim în întâmpinarea elevilor din clasele a XI-a și a XII-a și vom susține gratuit ore de pregătire la trei materii: Limba și literatura română, Matematică și Informatică. Orele sunt susținute de cadre didactice universitare, de la Facultatea de Matematică și Informatică și de la Facultatea de Litere din cadrul UNITBV”, se arată într-un comunicat pe pagina oficială a universității.

Citeste și:  Peste 182.000 de persoane au tranzitat frontiera; 7.200 de cetăţeni ucraineni au intrat vineri în ţară

Cursurile de matematică cuprind noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie, iar cele de informatică abordează noțiuni de algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme.

La limba şi literatura română cursurile urmăresc să îi învețe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situații de comunicare. De asemenea, cursurile de pregătire la limba şi literatura română sunt axate şi pe analizarea operei marilor clasici, a poeților canonici şi prozatorilor interbelici.

Mai multe informații despre înscriere pot fi găsite pe pagina web, AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.