Încep înscrierile pentru ”Festivalul Mărțișorului și al podoabelor din Țara Bârsei”

Centrul Cultural Reduta prin Serviciul Cultură Tradițională în parteneriat cu Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană din Brașov organizează târgul ,,Festivalul Mărțișorului și al podoabelor din Țara Bârsei”. Evenimentul se va desfășura în perioada 25-26 februarie 2023 la Centrul Cultural Reduta în Sala de muzică de la parter.

Sunt 20 de locuri disponibile pentru meșteșugari, meșteri populari și artizani din toată țara: pielari, cioplitori în lemn, tâmplari, opincari, vestimentație tradițională, împâslit, împletituri din fibre vegetale și naturale, olărit, ouă incondeiate, iconografie, pictură naivă pe sticlă, pictură naivă pe lemn, broderie, cusături, țesături în război, obiecte de podoabă, ceramică, margelit, crestături în lemn și alte tehnici meșteșugărești.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

Sunt acceptate produse lucrate manual, realizate printr-o tehnică meșteșugărească. Artizanii vor prezenta doar produse lucrate de ei. Se acceptă ca standul să fie împărțit între doi artizani.

Doritorii sunt rugați să trimită poze ale produselor pe care doresc să le expună și o scurtă descriere a tehnicii de lucru pe adresa de mail artatraditionala@gmail.com.

Perioada de înscriere: 20 ianuarie – 12 februarie.

Vor fi puse la dispoziție mese de 1×1 m sau de 1,2×0.7 m și scaun. Se vor putea expune și pe suporții care sunt prezenți în sală, aflați în spatele standului dar fără a depăși spațiul alocat.

Programul târgului: 11.00-20.00

Taxa de târg: 70 lei

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Criterii de selecție și punctaj maxim:

1. modul de realizare a produselor – 75 puncte:
– predominarea tehnicilor manuale – 30 p. (doar operațiuni manuale); 20 p. (50% operațiuni manuale); 10 p. (mai puțin de 50% operațiuni manuale);
– materiale tradiționale cât mai apropiate de istoricul meșteșugului: 30 puncte – utilizarea materialelor tradiționale; 20 p. – utilizarea materialelor moderne sau înlocuitor în locul celor tradiționale;
– motivele tradiționale: 15 p. – motive tradiționale, 10 p. – 50% motive tradiționale; 5 p. – sub 50 % motive tradiționale.

2. organizarea unui atelier educativ – 25 puncte
– organizare atelier 15 p.; demonstrații de lucru 10 p.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

În data de 15 februarie 2023 vor fi anunțate rezultatele selecției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.