Încep lucrările de modernizare a liniei de tren dintre Braşov şi Sighişoara

Încep lucrările pentru modernizarea liniei de tren dintre Braşov şi Sighişoara, o investiţie de 600 de milioane de euro, bani din fonduri europene, anunță romania-actualitati.ro.

Termenul de execuţie este de patru ani. Este vorba despre două secţiuni feroviare cu o lungime de aproape 90 de kilometri: Braşov -Apaţa şi Caţa – Sighişoara. Viteza trenurilor de călători va creşte de la o medie de 70 de kilometri pe oră la 160 de kilometri pe oră pe 95% din traseu.

Directorul General CFR Infrastructură, Ioan Pintea: Ca timp de călătorie, va fi foarte, foarte mult redus. La trenurile de pasageri care nu au opriri în prezent, de la 102 minute va fi redus la 47 de minute, adică sub jumătate, iar trenurile regionale de pasageri, trenuri care au mai multe opriri, de la 141 de minute, timpul va fi redus la 79 de minute. Tehnologia pe care o adoptă constructorul este una destul de performantă şi oricum, în perioada de vârf vor fi mobilizaţi între 700 și 1.000 de persoane pe întreg șantierul.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Pe cel mai important coridor feroviar din ţară se desfăşoară lucrări de modernizare şi pe tronsoanele dintre Sighişoara, Simeria şi Arad. Coridorul IV feroviar Curtici – Braşov este singurul proiect major din ţară pe care se lucrează cu fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.