Încep lucrările de refacere a imobilelor mistuite de flăcări, în luna ianuarie, în satul Colonia 1 Mai

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, primarul comunei Vulcan, Marius-Adrian Doda, și șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Brașov, din cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, col. (r) ing. Cristian Urechiatu, au fost prezenți astăzi în satul Colonia 1 Mai, aparținând comunei Vulcan, unde au sosit materialele de construcții pentru refacerea imobilelor mistuite de flăcări în incendiul din data de 17 ianuarie a.c. În urma acestui incendiu, șase familii au rămas fără un acoperiș deasupra capului.

Urmare a solicitării prefectului Mihai Cătălin Văsii, Guvernul României a aprobat marți, 31 ianuarie, propunerea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de scoatere din rezerva de stat a 30 de tone de ciment, 30 m.c. lemn și 1.917 kg tablă.

Citeste și:  UB Career Expo revine cu noi oportunități de carieră pentru studenți

La solicitarea autorităților locale din comuna Vulcan, în primul rând a d-lui primar Marius-Adrian Doda, care s-a implicat din primele momente în ajutorarea oamenilor ale căror locuințe au fost afectate de incendiu, am făcut demersuri la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă și la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale pentru trimiterea aici, în Colonia 1 Mai, a materialelor de construcție din rezerva de stat pentru refacerea celor șase locuințe. Ieri Guvernul a aprobat solicitarea, iar astăzi au sosit materialele. Mulțumim autorităților centrale pentru promptitudine”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Din Colonia 1 Mai, prefectul județului Brașov s-a deplasat la fermele de curcani din apropierea municipiului Codlea, unde au fost descoperite trei focare de gripă aviară, pentru a vedea stadiul operațiunii de lichidare a acestor focare și pentru a verifica respectarea măsurilor de limitare a răspândirii virusului.

Citeste și:  Sinteza rezultatelor înregistrate la simularea examenului național de bacalaureat 2024: Peste 60% dintre elevi au obținut note de promovare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.