Începe modernizarea ‘Drumului de sub munte!’

Start în implementarea celui mai mare proiect cu finanțare europeană destinat modernizării infrastructurii rutiere, accesat de Consiliul Județean Brașov în exercițiul financiar 2014-2020. „Drumul de sub munte” (DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P), însumând aproximativ 50 de km, va fi reabilitat și modernizat în următoarele 33 de luni. Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor.

Astăzi, la Sâmbăta de Sus, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veştea, a transmis firmei constructoare – reprezentată prin managerul de proiect Emil Radu, ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului interjudețean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P din zona Ţara Făgăraşului – cunoscut sub denumirea „Drumul de sub munte”.
Această etapă survine la trei săptămâni după ce amplasamentul a fost predat către antreprenorul SC Diferit SRL din Cluj, firma care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor. În schimbul sumei de 141.594.653,28 lei (inclusiv TVA), aceasta are la dispoziție 33 de luni pentru a implementa proiectul „Modernizare drum interjudeţean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P – format din DJ 104 A, km 0+000-45+000, DJ 105 C, km 6+300-3+800, DJ 105P, km 0+000-3+800”, a cărui finanțare este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Între momentul predării amplasamentului și cel al transmiterii ordinului de începere a lucrărilor, constructorul s-a familiarizat cu situația din teren și s-a informat cu privire la traseele rețelelor de utilități și la restricțiile din teren generate de modul cum sunt amplasate acestea, în vederea evitării oricăror probleme de reţelistică. În acest interval a avut loc și organizarea de șantier.
În conformitate cu prevederile contractuale, în termen de 30 zile de la data de începere a lucrărilor antreprenorul va transmite Consiliului Județean Brașov, spre analiză și acceptare, programul de execuție detaliat al întregului contract. Acest document va conține inclusiv metodologia de lucru și resursele necesare (personalul alocat, numărul și tipurile de utilaje, fondurile necesare).

Citeste și:  Brățările electronice menite prevenirii abuzurilor domestice vor fi implementate în Brașov, precum și în alte 36 de județe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.