Încep pregătirile pentru „Brașov, oraș din poveste!”

Astăzi, 3 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, a fost prezentat programul pe care municipalitatea l-a pregătit pentru sărbătorile de iarnă, în cadrul evenimentului „Brașov, oraș din poveste!”. Acest program a fost conceput astfel încât să limiteze riscul răspândirii virusului COVID-19, dar să readucă speranța, bucuria și magia sărbătorilor de iarnă în sufletele brașovenilor.

„Anul acesta vom duce Crăciunul în fiecare cartier brașovean. Ne dorim, în primul rând, să aducem această sărbătoare plină de speranță și lumină, atât de necesară în această perioadă, mai aproape de brașoveni, și în al doilea rând, să putem desfășura sărbătorile de iarnă în condiții de siguranță din punctul de vedere al pandemiei și să evităm marile aglomerări de persoane. Pe lângă faptul că ducem Crăciunul în cartierele brașovene, unde vom împodobi brazi de Crăciun, vom avea și căsuțe care vor comercializa produse meșteșugărești, precum și alimente și băuturi specifice de Crăciun în aceste zone pregătite de sărbătoare. Și iluminatul de sărbători este conceput ca în aceste timpuri «reci» să îmbrăcăm Brașovul în lumini calde. Și pentru că ne dorim un oraș verde, anul acesta ne-am propus să avem un echilibru între brazii tăiați și cei existenți în diferite locuri, pe care îi vom împodobi, și cei în ghivece, care vor fi plantați după trecerea sărbătorilor de iarnă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Zonele în care Primăria Brașov va împodobi brazi de Crăciun sunt următoarele: Piața Sfatului; Piața Unirii; parcul Nicolae Titulescu; parcul din Centrul civic; Griviței, în zona grupului statuar Horea, Cloșca și Crișan; Bartolomeu, la locul de joacă de pe str. Agricultorilor; parcul Tractorul, lângă patinoar; cartierul Craiter, str. Hărmanului – Pavilioanele CFR, vizavi de Autogara 3; cartierul Valea Cetății, în parcul Trandafirilor; cartierul Astra, parcul Someșul; cartierul Triaj, parcul str. Pașcani; cartierul Noua, la lac; Stupini, str Fundăturii.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Pe lângă zona de căsuțe cu produse de Crăciun din Piața Sfatului și zona cu produse alimentare din Piața Brassai, vor mai fi amplasate căsuțe și lângă brăduții din următoarele zone: Piața Unirii, parcul Nicolae Titulescu, parcul Tractorul, parcul Trandafirilor, parcul din Triaj, locul de joacă din Bartolomeu și zona lacului de la Noua.

Iluminatul festiv din acest an aduce în brazii de Crăciun și pe străzile din centrul istoric culorile calde, ca simbol al magiei sărbătorilor de iarnă. Astfel, pe străzile pietonale din centrul istoric (Republicii, M. Weiss, Apollonia Hirscher) vor fi amplasate plafoane luminoase formate din șiruri alb calde suspendate sau traversări din țurțuri strălucitori. Și ornamentele amplasate pe stâlpii din centrul istoric – str. N. Iorga, str. Lungă (între Casa Armatei și cinema Astra); str. Mureșenilor, str. G. Barițiu, Șirul Beethoven, str. Poarta Șchei, str. Grigoraș Dinicu, str. N. Bălcescu, b-dul Eroilor. – vor fi tot în culoarea alb-cald.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

Brazii de Crăciun din cartiere vor fi decorați, de asemenea, cu lumini calde, dar și cu globuri verzi, argintii și aurii, în timp ce bradul din Piața Sfatului va fi împodobit cu globuri clasice inspirate de decorul brazilor de altădată.

Invitație meșteșugari, artizani populari și agenți comerciali

Primăria Municipiului Braşov invită operatorii economici interesați să își desfășoare activitatea în cadrul sărbătorilor de iarnă, în perioada 29 noiembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, să aplice și să depună documentația până în data de 12 noiembrie.

„Astăzi lansăm apelul, procedura și criteriile de selecție pentru comercianții care vor putea vinde anul acesta atât produse nealimentare cât și produse alimentare cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Se punctează în plus cei care vin cu produse artizanale, meșteșugărești, cu produse alimentare de la producători locali, produse bio, precum și originalitatea sau zona de proveniență – mai multe puncte pentru cei care sunt din zonă. Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este până pe 12 noiembrie“, a precizat viceprimarul Boghiu.

Documentațiile necesare pentru a ocupa una dintre cele 36 de căsuțe care vor fi amplasate în municipiul Brașov se regăsesc pe site-ul brasovcity.ro. (pagina principală – acces rapid, secțiunea Evenimente și cultură).

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

Anul acesta sezonul și sărbătorile de iarnă vor începe pe 29 noiembrie și vor dura până pe 9 ianuarie 2022.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.