Începe a doua etapă de admitere în liceu: Locurile disponibile pentru candidați

Astăzi, 24 iulie, începe a doua etapă de admitere la liceu pentru anul școlar 2020-2021, pentru elevii care nu au fost repartizați în sesiunea din 10 iulie.

Procedurile pentru cea de-a doua etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani, va avea loc în perioada 24 iulie – 4 august.

După repartizarea computerizată și confirmarea locurilor de către elevii admiși în prima etapă, 599 de elevi din județul Brașov au rămas nerepartizaţi. Dintre aceștia 23 dintre candidaţii au medii cuprinse între 8,80 şi 8.00.

Potrivit datelor IȘJ Brașov, în cea de-a doua etapă de admitere în învăţământul liceal mai sunt 49 de locuri libere în liceele din Braşov și 927 de locuri în învăţământul profesional şi dual din județ.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Calendar admitere liceu 2020 – a doua etapă

În perioada 24-30 iulie are loc înscrierea în baza de date a etapei a II-a de admitere şi transmiterea de către secretariatele unităţilor şcolare gimnaziale a fişelor de înscriere a candidaţilor care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere dar care, din motive obiective nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaţilor care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizaţi computerizat sau a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea va avea loc în perioada 30 iulie – 3 august.

Citeste și:  Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

Conform IȘJ Brașov, repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean/a municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 24 iulie 2020.

Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată va avea loc pe 4 august.

Mai multe detalii și precizări pot fi găsite AICI, iar lista cu locurile libere în învățământul dual și profesional AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.