Începe curățenia de toamnă: Primăria pune la dispoziția cetățenilor containere speciale pentru deșeuri

Începând de luni, 9 septembrie, la Braşov va demara campania de curăţenie de toamnă, ocazie cu care va fi declanşată o amplă acţiune de curăţenie a domeniului public şi privat, în toate cartierele municipiului Braşov.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, am luat decizia ca de săptămâna viitoare, în municipiul Braşov să înceapă luna curăţeniei de toamnă. În perioada 9 septembrie – 11 octombrie se vor derula, etapizat, toate operaţiunile specifice de salubrizare: măturat mecanizat şi manual, curăţat rigole, spălat mecanizat şi manual, cosit zone verzi, întreţinere şi greblat zone verzi, tuns gard viu, igienizare cursuri de ape, ridicat depozitări accidentale. Invităm toate persoanele fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituţii publice şi de învăţământ) să contribuie la realizarea curăţeniei în municipiu, prin luarea de măsuri care să ducă la curăţarea spaţiilor din perimetrul imobilelor de locuit şi a celor cu altă destinaţie”, a precizat viceprimarul Laszlo Barabas.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

Deşeurile rezultate ca urmare a acestei activităţi vor fi depozitate lângă punctele de colectare a deşeurilor menajere, cât mai compact, urmând ca acestea să fie transportate de către operatorii de salubrizare împuterniciţi de către Primăria Municipiului Braşov.

            Totodată, toţi cetăţenii care doresc să renunţe la obiectele casnice care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face în containerele de 8 m.c., de culoare portocalie, dispuse pe domeniul public, începând cu data de 24 septembrie.

Pentru situaţiile când deşeurile rezultate în urma curăţeniei de toamnă nu pot fi depozitate în aceste containere, rugăm cetăţenii să comunice telefonic adresa la Serviciul Salubrizare din cadrul Primăriei Municipiului Braşov în vederea ridicării, la numerele de telefon: 0268/405000, int: 127, 253, 254 sau la Dispeceratul Primăriei Braşov, tel. 0268/ 405000, 0268/416550

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

Societăţile de salubrizare cu care Municipalitatea are contract vor asigura transportul deşeurilor rezultate în urma efectuării curăţeniei de toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.