Începe dezinsecția în Brașov

Primăria Municipiului Brașov, în colaborare cu SC Coral Impex SRL, va începe de mâine, 9 mai, prima campanie de dezinsecție a domeniului public din municipiul Brașov din acest an. În același timp, tot din data de 9 mai se vor efectua și cea de a doua etapă de tratamente împotriva căpușelor și tratamente fitosanitare la arborii din aliniamentele stradale, parcuri. Totodată, se va acționa și pentru combaterea omizii păroase a buxusului (gard viu).
Produsele utilizate pentru dezinsecție sunt Cymina Plus, având substanță activă cipermetrin, folosită pentru combaterea insectelor adulte și Biopren 50 LML, insecticid pentru combaterea larvelor, având substanță activă S-metopren.
În cazul tratamentelor pentru combaterea căpușelor în zonele de agrement (parcuri, locuri de joacă, locuri pentru plimbat animalele de companie etc.) substanța utilizată este Deltatim Plus, având substanță activă deltametrin.
Pentru tratamentele fitosanitare aplicate arborilor din aliniamentele stradale, parcuri etc. se vor utiliza următoarele produse: Calypso 480SC, având substanță activă tiacloprid, și Systhane Forte, având substanță activă miclobutanil.
Produsele menționate pentru serviciile de dezinsecție/tratamente combatere căpușe se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupa Xn și Xi de toxicitate; produsele utilizate în aplicarea tratamentelor fitosanitare sunt omologate de Ministerul Agriculturii.
Facem un apel la apicultorii brașoveni ca, în perioada execuției tratamentelor fitosanitare, tratamentelor pentru combaterea căpușelor și a serviciilor de dezinsecție pe domeniul public și privat (perioada 9 – 16 mai), să ia toate măsurile necesare în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.
În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată

Citeste și:  Brașovenii pot participa direct la dezvoltarea orașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.