kis fm

Începe dezinsecția în Cristian

Primăria Cristian începe joi dezinsecția pe domeniul public din localitate. Crescătorii de albine sunt avertizați pe această cale și-și ia toate măsurile de precauție pentru ca familiile de albine să nu fie afectate. În acest sens, edilii din Cristian au ales ora 21.00 pentru începerea acțiunii pentru a le da apicultorilor timp necesar pentru a-și pune la adăpost albinele.

„Mâine, 17 septembrie, vom efectua din nou acțiuni de dezinsecție pe raza întregii localități. Atenționăm pe această cale persoanele care dețin stupi de albine și rugăm apicultorii să ia măsuri pentru că viața albinelor să nu fie afectată de dezinsecție.

Precizăm că dezinsecția va fi făcută după ora 21.00, tocmai pentru a da suficient timp apicultorilor. Aceasta va fi efectuată cu EXIT 100 SC produs de Arysta LifeScience Benelux, substanța activă fiind Cypermethrin 100g/L SC 9%, 1,2-benzizotiazol-3(2H)-onă 0,0125-0,02%, acid ortofosforic 0,004%.

Citeste și:  Operațiune de salvare de la înălțime în Tractorul

Pentru spațiile interioare și exterioare, timpul de acțiune este până la 60 de zile.Produsele menţionate se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de catre Ministerul Sănătaţii şi fac parte din grupa III de toxicitate.

Serviciile de dezinsecție vor fi efectuate cu aparate de tip atomizor, generatoare de ceață rece dotate cu sistem ULV și aparate generatoare de ceață caldă.

Pentru ca activitățile de dezinsecție să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public și privat, cât și la toți utilizatorii de pe raza comunei.

Astfel, facem apel către cetățeni, asociații de locatari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinfecție pe proprietăți, clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent”, se arată în comunicatul Primăriei Cristian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.