Începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare pentru cazurile sociale, la Brașov

Primăria Municipiului Brașov, prin Direcția de Asistență Socială Brașov, a început de astăzi, distribuirea de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Începând de astăzi, 8 martie, Primăria Brașov, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, începe distribuirea pachetelor de alimente pentru persoanele defavorizate. Aproape 500 de persoane din Brașov vor primi aceste pachete de alimente necesare – alimente de bază. Pachetele se pot ridica zilnic, între ora 9.00 și 15.00, de la sediul Direcției de Asistență Socială de pe strada Panselelor“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  Primii artişti anunţaţi la Electric Castle 2023: The Chemical Brothers, George Ezra și Iggy Pop

Cei 493 de beneficiarii ai acestor pachete cu produse alimentare, distribuite în cadrul POAD, sunt:

– beneficiarii de venit minim garantat,

– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei

– persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață.

Fiecare pachet conține produse alimentare de de strictă necesitate, astfel: 5 kg. de făină albă de grâu; 4 kg. de mălai – 4 kg; două pungi de paste făinoase; 4 litri de ulei; 2 kg de zahăr;  2 kg de orez; 5 conserve de carne de vită; 3 conserve de carne de porc; 5 conserve de pateu de ficat de porc; două conserve cu compot de fructe; o conservă cu gem de fructe și una cu gem de fructe dietetic.

Citeste și:  Scrisorile copiilor de la sate care îl aşteaptă pe Moş Crăciun anul acesta vor fi citite în direct la Magic FM

Potrivit O.U.G. nr. 84/2020, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetul cu produse alimentare aferent unei singure categorii din care fac parte la data acordării.

Pachetele se ridică personal de către persoanele îndreptățite de la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor, nr. 23, între orele 09.00-15.00, pe baza actului de identitate, după verificarea identității persoanei pe listă și a semnării de primire a pachetului cu produse alimentare.

Persoanele care se prezintă să ridice produsele alimentare vor respecta măsurile instituite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 (purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de siguranță etc.) și se vor supune unui triaj epidemiologic efectuat la intrarea în spațiul de distribuire a produselor.

Citeste și:  Brașovenii vor plăti mai mult cu 1,22 lei/ mc de apă, începând din 2023

Pentru detalii suplimentare, cei interesați pot apela Direcția de Asistență Socială Brașov, la numărul de telefon 0368/469995.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.