Începe înregistrarea obligatorie a comercianților în platforma Sistemului de Garanție-Returnare

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor anunţă începerea înregistrării obligatorii a comercianţilor în platforma Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR).

Până în data de 28 februarie 2023, comercianții care vând apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin sau alte băuturi spirtoase, în ambalaje de unică folosință din plastic, sticlă sau metal, trebuie să se înregistreze în baza de date a SGR, accesând site-ul www.returosgr.ro.

Toți comercianții din România care pun în vânzare produse din categoriile: apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin sau alte băuturi spirtoase, în ambalaje de unică folosință din plastic, sticlă sau metal, cu volume între 0,1 litri și 3 litri inclusiv, au o serie de obligații legale în raport cu Sistemul de Garanţie-Returnare care va deveni funcțional în România începând cu 30 noiembrie 2023, potrivit unui anunț al Ministerului Mediului.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Printre acestea se numără și înregistrarea în baza de date a SGR, accesând site-ul www.returosgr.ro. Înregistrarea se încheie pe 28 februarie 2023, iar din datele RetuRo, acest proces implică semnarea a aproximativ 100.000 de contracte.

Conform HG 1074/2021, neînregistrarea în baza de date gestionată de către administratorul SGR se sancționează cu amendă de la 20.000 la 40.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.