‘Încotro, Homo Cosmicus’, la Biblioteca ‘George Barițiu’ Brașov

Clubul Antares și Asociația Antares Science-Fiction&Fantasy Club Brașov, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Barițiu” și Consiliul Județean Brașov, având sprijinul Asociației Medicilor Dentiști din Brașov, organizează cea de-a III-a ediție a Festivalului de literatură și artă science-fiction și fantasy, AntareSFest – „Încotro, Homo Cosmicus?”.
Evenimentul, cu participare internațională, care va avea loc în perioada 4-6 octombrie 2019, la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, are ca temă centrală „50 de ani de la prima aselenizare, misiunea spațială Apollo 11”. Și-au confirmat prezența autori de renume ai SF-ului românesc, oameni de știință, publiciști, graficieni, artiști plastici, edituri, precum și o delegație de scriitori de SF și creatori de bandă desenată din Ungaria. Toți vor fi întâmpinați de Anty – mascota astronaut.
Astfel, timp de trei zile, la Brașov vor fi dezbateri tematice despre situația SF-ului românesc pe plan național și internațional, lansări de carte SF, lectură liberă, expoziții de grafică și bandă desenată, precum și ateliere cu specific SF și Fantasy, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Ineditul la acest festival va fi standul de artizanat cu teme SF și Fantasy, pe lângă cel de bandă desenată „Comics Didactic”. Pentru mai mult divertisment, organizatorii au inclus în program proiecții de film, dans tematic, concursuri cu premii și parada costumelor „Cosplay”, pe traseul Livada Poștei – Piața Sfatului.
Evenimentul se va încheia cu decernare de premii pentru cel mai bun roman SFFH (science-fiction-fantasy-horror) apărut în 2018, cel mai bun debut SFFH din 2018, cea mai bună povestire SFFH din 2018. De asemenea, vor fi acordate premii pentru merite deosebite în promovarea literaturii SF românești și pentru implicare personală în susținerea și promovarea literaturii și artei de gen românești. Publicul este așteptat pe tot parcursul evenimentului, de vineri până duminică. Intrarea este liberă.
Festivalul de literatură și artă science-fiction și fantasy, AntareSFest este un eveniment cofinanțat de Consiliul Județean Brașov în cadrul programului de finanțări nerambursabile destinat proiectelor culturale.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.