Incredibilul tupeu al Companiei Apa: Brașovenii sunt vinovați de inundarea străzilor

Compania Apa face mișto de brașoveni. După ce zeci de poze, cu străzile orașului acoperite de ape, au împânzit internetul, angajații societății amintite au găsit cea mai penibilă scuză cu putință: brașovenii sunt vinovați de situația creată, pentru că aruncă deșeuri în gurile de canalizare. În susținerea celor afirmate Compania Apa atașează comunicatului de presă și o poză penibilă: o gură de canalizare cu trei conuri de brad deasupra și câteva crenguțe.

În cuprinsul comunicatului, Compania Apa lansează un atac incredibil la adresa brașovenilor, pe care îi acuză că aruncă servețele umede și cârpe în toalete, toate aceste materiale înfundând rețeaua de canalizare. Nicăieri Compania apa nu recunoaște că rețeaua de canalizare este subdimensionată. Totodată nicăieri Compania Apa nu vorbește de gurile de canalizare înfundate cu pământ până la grătarele cu care sunt acoperite și nici despre astuparea gurilor de canalizare cu asfalt.

Citeste și:  Înscrieri pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2024

Tupeul biroului de presă al Companiei Apa nu se oprește aici. În loc să-și ceară scuze brașovenilor pentru proasta gestionare a rețelei de canalizare, Compania iese să se laude precizând că inundarea străzilor a avut loc doar în zona Stadionului Tineretului, și că este prima dată în ultimii trei ani când se întâmpla acest lucru, dar tot din cauza cârpelor și a șervețelelor umede aruncare de brașoveni în toaletă.

Prezentăm în continuare comunicatul Companiei Apa Brașov:

„În urma ploilor torențiale căzute ieri, 19 iulie, asupra municipiului Brasov,  cu o intensitate ce a depășit 70 litri/mp, canalizarea menajeră de pe str. Mihai Viteazul și canalul Timiș au intrat sub presiune în zona străzii Stadionului.

Citeste și:  Bolt obține împrumut de 220 de milioane de euro pentru pregătirea listării pe bursă

Această canalizare colectează apele menajere din Centrul Civic și din zona străzii Tudor Vladimirescu. Pe acest fond, materialele menajere, precum și cârpele aruncate în canalizarea publică au fost antrenate, iar carosabilul din zona sensului giratoriu a fost inundat pentru o scurtă perioadă de timp. În acest interval, zona a devenit impracticabilă,  atât pentru traficul auto, cât și pentru accesul pietonal.

Angajații Companiei Apa Brasov au acționat în regim de urgență și au curățat și eliberat gurile de scurgere care erau blocate cu cârpe si alte materiale menajere. Toate aceste mizerii împiedicau scurgerea și preluarea apelor pluviale prin gurile de scurgere existente în aceasta zonă. Rețeaua publică a devenit funcțională și, în mai puțin de 30 minute, zona afectată de inundații a devenit din nou practicabilă.

Citeste și:  Cultura Cafelei: Tendințe și noi moduri de apreciere a cafelei de calitate

Responsabilitatea Companiei Apa Brașov este să mențină rețelele publice de apă și canalizare în stare de funcționare. Din constatările zilnice am observat că, alături de neglijența cu care o parte din cetățeni își gestionează propriile rețele, cele mai importante cauze care determină înfundarea rețelelor publice de canalizare sunt reprezentate de cârpele și șervețelele umede, alături de resturile menajere aruncate în toalete.

Precizăm că, după aproximativ 3 ani de la modernizarea și creșterea capacității de preluare a apelor pluviale din această zonă, în care canalizarea a funcționat foarte bine, indiferent cât de mult a plouat, este prima dată cand ne confruntăm cu acest fenomen” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.