Industria manufacturieră din Regiunea Centru, încotro?

Trei forțe majore vor influența industria manufacturieră din Regiunea Centru în anii ce vor urma: transformarea digitală, criza provocată de COVID-19 și măsurile de reorganizare a lanțurilor de valoare globale. Având în vedere importanța industriei manufacturiere pentru economia Regiunii Centru, considerăm că o dezbatere despre viitorul acestui sector este esențială.

La nivelul Regiunii Centru, sectorul industrial împreună cu cel al agriculturii, silviculturii și pescuitului aduc 37,8% din Valoarea Adaugată Brută. Industria manufacturieră cuprinde 5 din cele 8 sectoare de Specializare Inteligentă din Regiunea Centru (potrivit strategiei 2014-2020), și anume: industria auto și mecatronică, aeronautică, industria agroalimentară, industria textilelor, confecțiilor și pielăriei, silvicultura, industria lemnului și mobilei.

Din aceste considerente, este esențială o dezbatere despre viitorul sectorului manufacturier pentru economia Regiunii Centru, la care ne face o deosebită plăcere să vă invităm să participați.

Evenimentul va avea loc  miercuri, 23 Septembrie, între orele 11.00-15.00. Dezbaterea se va desfășura atât online, cât și offline (în limita locurilor disponibile). Vă rugăm să vă înregistrați aici: http://bit.ly/industriamanufacturiera.

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

Agenda evenimentului:

11:00 – 11:20      Cuvânt de introducere

11:20 – 11:45      Perspective pentru dezvoltarea industriei pe axa Brașov – Sfântu Gheorghe     

11:45 – 12:00      Pauză de cafea

12:00 – 13:15      Probleme, perspective și viziuni pentru industria regiunii

13:15 – 14:00      Reziliență, transformare și finanțare pentru industria regiunii

14:00 – 14:30      Networking

____

Despre organizatori

EIT Manufacturing este un parteneriat format din mai mult de 55 de organizații, inclusiv Volkswagen, Volvo, Universitatea de Tehnologie din Darmstadt, Universitatea Politehnică din Torino, Universitatea Politehnică din Milano, Comisia Franceză pentru Energii Alternative și Energie Atomică (CEA), Siemens, Comau, Brembo, Volvo Group Trucks Operations, Universitatea Slovacă de Tehnologie și Whirlpool Europe. Această rețea beneficiază de susținere din partea Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism independent al UE, creat pentru a susține inovatorii să transforme cele mai bune idei în produse, servicii și locuri de muncă pentru Europa. Hub-ul EIT Manufacturing din România este coordonat de Iceberg – o companie de consultanță în inovare și transfer tehnologic, cu o experiență extensivă în proiecte europene și naționale focalizate pe inovare și transformare digitală – împreună cu Universitatea Transilvania din Brașov.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru are rolul de a contribui la dezvoltarea durabilă și echitabilă a Regiunii Centru, prin înlăturarea disparităților și dezechilibrelor dintre zonele regiunii, în folosul locuitorilor ei. Menirea Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru este de a pune în practică planurile și strategiile concepute în parteneriat, de a contribui și utiliza eficient resursele financiare și umane în asistarea comunităților din Regiunea Centru, precum și de a atrage noi resurse. Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru are rolul de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și este propusă alături de celelalte agenții de dezvoltare regionale pentru a îndeplini rolul de Autoritate de Management pentru POR 2021-2027.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

Zona Metropolitană Braşov a apărut, informal, în urma elaborării Planului de Dezvoltare Durabilă pentru Municipiul Braşov, în anul 2005. Una dintre principalele direcţii identificate în acest document strategic este asigurarea unei colaborări eficiente cu comunităţile învecinate cu Municipiul Braşov, în vederea eliminării activităţilor industriale poluante din interiorul municipiului şi relocarea lor în afara spaţiilor puternic urbanizate. Această direcţie de acţiune a dus la crearea unei organizaţii non guvernamentale: Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.