InfoCons este acum și în Italia!

InfoCons este acum și în Italia! În perioada 17- 20 iunie, reprezentanții InfoCons se află în vizită oficială de lucru în Italia în vederea lansării InfoCons în lumina a două proiecte unice, internaționale și independente menite a veni în sprijinul consumatorilor: Programul Internațional de Mobilitate Globală și Aplicația InfoCons – UNICĂ, INDEPENDENTĂ SI TRANSPARENTĂ.

Lansarea InfoCons Italia vine si in sprijinul consumatorilor români care se află în Italia în scop profesional, în vacanță sau în tranzit cu numerele de urgență din secțiunea SOS din Aplicatia Gratuită InfoCons.

Programul Internațional de Mobilitate Globală

Inițiativa ambițioasă lansată de InfoCons în Italia are menirea de a unifica accesul la o informare corectă și transparentă în contextul digitalizării. Prin „Programul International de Mobilitate Globală” (consumers-protection.org) cetățenii au acces la numerele de urgență și numerele utile de pe teritoriul fiecărei țări.

Citeste și:  Festivalul Monodramei Independente, începe săptămâna aceasta, la Brașov!

În contextul digitalizării, dar și a mobilității cetățenilor la nivel globală, accesul transparent la numerele de urgență și utile ale instituțiilor ce asigură sprijin în caz de urgență devine o reală necesitate. Lansarea InfoCons Italia prin „Programul International de Mobilitate Globală” aduce în lumină o inițiativă unică în conformitate cu Carta Națiunilor Unite și a Drepturilor Cetățenești, dar și cu reglementările internaționale și Europene privind accesul transparent la informare, informație si reclamații. Destinat atât cetățenilor propriei țări, a celor ce desfășoară activități profesionale, dar și a celor care se află în vizită sau în tranzit, „Programul Internațional de Mobilitate Globală” asigură accesul neîngrădit la contactul cu institutiile statului in vederea informarii sau solutionarii unor probleme.

Citeste și:  "Madama Butterfly", o operă sensibilă și profundă, sâmbăta aceasta, la Opera Brașov!

Aplicația Gratuită InfoCons

Aplicația Gratuită InfoConsAplicația Gratuită InfoCons este unica aplicația internațională care vine în sprijinul consumatorilor cu:

  • toate numerele de urgență naționale și internaționale traduse în engleze și limba țării vizate (secțiunea SOS);
  • accesul direct și în timp real la alertele de siguranță alimentară și non-alimentară la standardele Uniunii Europene;
  • scanarea codurilor de bare ale produselor în vederea informării cu privire la: ingrediente, aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, calorii, alergeni.

Facilitățile oferite prin Aplicația Gratuită InfoCons reprezintă un real ajutor pentru consumatorii de pretutindeni, asigurându-le acestora accesul direct și transparent la o informare corectă!

”InfoCons a ajuns și în Italia pentru a veni în sprijinul consumatorilor! Demararea în Italia a celor două proiecte realizate de InfoCons vine într-un context în care avem acces la o cantitate mare de informații, fiindu-ne tot mai greu să alegem! Este important să luăm atitudine oriunde ne aflăm!”, a transmis Sorin Mierlea – Președinte InfoCons.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.