Înscrierea în Registrul Electoral se face până pe 4 septembrie

Având în vedere prevederile Legii nr. 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, fac cunoscut că dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz.

Au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor.
Până cel mai târziu cu 23 de zile înaintea datei scrutinului, respectiv până în data de 4 septembrie 2020, cetăţenii cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală în care au loc alegeri pot solicita primarului, pe baza actului de identitate, înscrierea în Registrul Electoral cu adresa de reşedinţă pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Citeste și:  Taxă de liberă trecere pe anumite drumuri județene din Brașov, pentru maşinile de mare tonaj

Cererile pentru înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reședință în Municipiul Brașov pentru execrcitarea votului din data de 27 septembrie 2020 se depun la Registratura Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov, camera 26, telefon 0268/414460 în fiecare zi lucrătoare în intervalul orar 09,00 – 11,00.

Persoanele care formulează cereri pentru exercitarea dreptului de vot pentru care au solicitat înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă vor putea vota numai în circumscripţia electorală unde îşi au reşedinţa, astfel că persoanele respective vor figura numai în listele electorale permanente ale circumscripţiei electorale unde îşi au reşedinţa.
În ziua votării, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare înscrie în lista electorală suplimentară, persoanele care nu au solicitat înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.