INSP: 39,8% dintre cazurile COVID între 23-29 ianuarie – în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov, Iaşi

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că, în săptămâna 23-29 ianuarie, 39,8% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Timiş, Braşov, Iaşi.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 50% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinaţi. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 49,2% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză, notează Agerpres.

Potrivit sursei citate, 42,3% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Bihor, Cluj, Dolj şi Mureş. 85,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. Conform INSP, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% din decese la bărbaţi. 93,7% dintre decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Citeste și:  Primul sens giratoriu suspendat din Brașov, propus pentru a fi amenajat la intersecția străzii Institutului cu Calea Făgărașului. Mâine are loc consultarea publică

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.