Inspectorii de muncă din Brașov au aplicat amenzi de peste 110.000 de lei în iunie, pentru nereguli în relațiile de muncă și SSM

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brașov a anunțat ieri că, în urma controalelor efectuate în luna iunie, s-au aplicat amenzi în valoare totală de 110.300 lei. Neregulile constatate au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și cel al securității și sănătății în muncă.

În cadrul eforturilor de combatere a muncii nedeclarate, inspectorii de muncă au efectuat 156 de controale, identificând trei persoane care desfășurau activități lucrative fără forme legale. În consecință, trei angajatori au fost sancționați cu amenzi totale de 60.000 lei.

Alte nereguli din domeniul relațiilor de muncă au atras amenzi în valoare de 18.500 lei. De asemenea, 117 controale în domeniul securității și sănătății în muncă au dus la sancționarea a 15 angajatori cu amenzi totale de 22.500 lei și 18 avertismente.

Citeste și:  Cetățenii din străinătate vor putea vota prin corespondență la alegerile parlamentare și prezidențiale

ITM Brașov își continuă activitatea de control și supraveghere pentru a asigura respectarea legislației muncii și a proteja drepturile angajaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.