Inspectorii sanitar veterinari au început controalele pe Litoral

Inspectorii sanitar veterinari încep controalele pe Litoral după ce astăzi, la Constanța, a avut loc lansarea oficială a Comandamentului „Sezon estival 2021”, organizat de ANSVSA, informează agenția de presă Rador.

Potrivit sursei citate, verificările vor viza respectarea condițiilor de igienă, depozitare și manipulare a alimentelor de către operatorii de alimentație publică din stațiunile de la malul mării.

„Vom intensifica controalele începând din această seară. Ne-am prioritizat ca aceste controale să meargă la unitățile de alimentație publică în care există un risc ridicat, gen cantine, gen șaormerie, fast-food, taberele de copii vor fi verificate pentru că este o prioritate să evităm apariția toxiinfecțiilor alimentare în aceste unități, autoutilitare – acele magazine mobile în anumite locuri amplasate; cei care au activitate sezonieră vor fi verificați, inclusiv cu exercițiu de trasabilitate pentru produsele și materia primă care este introdusă pentru a fi preparată în unitățile respective.”, a declarat pentru RADOR, Robert Viorel Chivoveanu, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare.

Citeste și:  Anunț decizie emitere AIM Ferma 2 suine, Crizbav, DORIPESCO PROD SRL

Consumatorii aflați pe Litoral care sesisează nereguli pot suna la numărul de telefon pus la dispoziție de Direcția Sanitar Veterinară Constanța: 0786.577.007.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.