Inspectorii sanitar veterinari au început controalele pe Litoral

Inspectorii sanitar veterinari încep controalele pe Litoral după ce astăzi, la Constanța, a avut loc lansarea oficială a Comandamentului „Sezon estival 2021”, organizat de ANSVSA, informează agenția de presă Rador.

Potrivit sursei citate, verificările vor viza respectarea condițiilor de igienă, depozitare și manipulare a alimentelor de către operatorii de alimentație publică din stațiunile de la malul mării.

„Vom intensifica controalele începând din această seară. Ne-am prioritizat ca aceste controale să meargă la unitățile de alimentație publică în care există un risc ridicat, gen cantine, gen șaormerie, fast-food, taberele de copii vor fi verificate pentru că este o prioritate să evităm apariția toxiinfecțiilor alimentare în aceste unități, autoutilitare – acele magazine mobile în anumite locuri amplasate; cei care au activitate sezonieră vor fi verificați, inclusiv cu exercițiu de trasabilitate pentru produsele și materia primă care este introdusă pentru a fi preparată în unitățile respective.”, a declarat pentru RADOR, Robert Viorel Chivoveanu, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare.

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, miercuri, 24 aprilie

Consumatorii aflați pe Litoral care sesisează nereguli pot suna la numărul de telefon pus la dispoziție de Direcția Sanitar Veterinară Constanța: 0786.577.007.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.